Gázfürdő - Bálványosfürdő - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Gázfürdő - Bálványosfürdő

Gázfürdő - Bálványosfürdő

Bálványosfürdő központi útkereszteződésétől észak felé indulva, körülbelül 300 méterre, egy jelenleg elég rozoga állapotban lévő, de még használható mofettához juthatunk. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Gázfürdő Gázszint ellenőrzés Lábáztató medence A mofetta épülete. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Gázfürdő Bálványosfürdő fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Bálványosfürdő és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Gázfürdő! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Bálványosfürdő közelében?
3624 Büdös-barlang. Egy néhány méter mélységű üreg, amelyből belélegezve mérgező, de a bőrőn át felszívódva vérkeringést serkentő hatású gázkeverék áramlik ki. (itt geodobozt is lehet keresni)
3950. 5963 Begyenkő kőgombája. A bálványosi Begyenkő neve a rég kihalt bölény emlékét őrzi, hiszen a régi magyar nyelvben abban az időben a bölényt még begyennek nevezték. (különleges hely geodobozzal)
6026 Hammas-fürdő. A múlt század közepén a Büdös-hegy délkeleti és délnyugati lejtőjén, közvetlenül a Rövid-sarok vízválasztója alatt fürdőtelepeket létesítenek.
6211. (érdekes hely geoládával) 7360 Vallató-fürdő és mofetta Kovászna megye. A Mikes fürdőkhöz a piros kereszttel jelzett ösvény visz, a volt tüdőszanatóriumtól. (látnivaló és geodoboz)
9960 89. Hatalmas, füves kupolaként tornyosuló végvára.
11072 4450. 11128 Kőmöge. 13772 Kövesponk.
14491 Futásfalvi Pokolvölgy Kovászna megye. 14636 Pokolvölgy 2. 4.7 km-re. 14661 Mofetta. Az utolsó torjai házak után balra, a patakmeder mentén felfele haladva, egyenesen felfelé körülbelül 5,5 km hosszú úton jutunk a célhoz.
15643 Mohos-kilátó. Onnan jól belátható a Mohos, egészen a turistaház körüli táborozó helyig.
15863 Öreg bükkfa Mohos. A Mohos, időközben összeomlott kilátótornyához közel, egy különleges, öreg bükkfát fedeztünk fel.
15917 Torja vára. A helyi hagyomány szerint itt egy magas őrtorony állt, s ha jelezni kellett Bálványosvár és Torjavára között, akkor fel kellett mászni a magas őrtorony tetejére.
16410 Mohos tőzegláp. Területe 80 hektár.
16611 Tarzán fája. Ha beszélni tudna, először a bükkfák jelenlétére hívná fel a figyelmet.
17543 Szent Anna kápolna. 18115 Kápolnamező-borvízforrás. Lázárfalváról a nyírfürdői elágazásnál Kápolnamező felé indultunk, majd a nyaralók után továbbmentünk az erdei úton egy darabig, követve a vörös kereszt jelzést.
18438 Sziklavilág. 18683 Szeregető forrás. 5.9 km-re. A Szeregető-forrás vizét valamkor palackozták.
18699 Szent Joákim-kápolna. A Szent Anna-tó festői szépségű környezetében 2 kápolna épült, a Szent Anna és a Szent Joakim kápolnák.
18859 Nagy Csomád-csúcs. 20737 Bugyogó-borvíz. A Csomád-Büdös-hegység legismertebb mésztufa lerakodásai a Csomád déli lejtőin, Rakottyás-patak, Bugyogó-borvíz és Tó-patak völgyében alakultak ki, ahol kis szurdokvölgyek képződtek.
22291 Csíki Bálványos vár. Ferenczi Sándor történész szerint bizonyosra vehető, hogy még a szkíták előtt, i.
22878 Almás-tető. A mostani celpontunk Mikoujfalu folott, a Zsombor (Voros) es a Nagy Hid pataka kozott talalhato Almas teto, az Oltfejben, 774 meteren.
22913 Vártető II kilátó. 23060 Vártető I kilátópont. A Szent Anna-tó fölé magasodó Nagy-Csomád egyik északi mellékkúpján, a néptől Vártetőnek nevezett magaslaton, található Tusnádfürdő egyik érdekes kirándulási pontja, az Orbán Balázs által csíki Bálványos várnak nevezett középkori vár maradványa.
24592 Várvápai borvíz Tusnádfürdő. Érdemes itt vizet tölteni a kulacsokba, mert fent nem találunk forrást.
24866 Felsőtiszáspataki borvizek. 7.9 km-re. 24913 Lázárfalvi Nyírfürdő. A Csomád vulkanikus hegycsoport közelségét mutatja, hogy a Tusnád-patak mentén 40 ásványvizforrás fakad.
25063 Likaskő. Sepsibükszád érdekessége, természeti ritkasága, az Olt völgyében található Likas-kő.
25261 Nádasfürdő. 25299 Alsótiszáspataki borvíz. 25534 Romok Fejtető. A Bodoki-hegység észak-keleti vége Kézdiszentlélek felé magasodik.
25679 3533. Délen Tusnádfürdőt a Komlósárok határolja, melynek baloldalán fakad a Komlósároki borvíz.
25691 Szemmosó-kút. Egyik érdekessége a Szemmosó-kút, a nagy víztartály előtt, az erdő szélén felfele induló ösvény mellett.
25877. 26024 109. Egy sétát tervezünk.
26081 Molnár Elemér grafikusművész Tusnádfürdő Hargita megye. A kolozsvári Képzőművészeti Főiskolán csak egy év adatott meg neki, munkát kellett vállalnia.
26134 Mikes- és Apor forrás. 26332 Függőhíd az Olt felett. 26414 Anna-villa Tusnádfürdő. A tusnádfürdői volt Anna villa, ma Szent László gyermekvédelmi központ.
26580 Országzászló emlékmű. Erdély egyik legkedveltebb üdülőtelepének, Tusnádfürdőnek a felső sétányán avatták fel a kis magyar világban, az 1940-es évek első felében, de ekkor turul még nem volt rajta.

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Vasas-forrás Bálványosfürdő
Vasas-forrás Bálványosfürdő - Bálványosfürdő Kézdivásárhely felőli bejáratától balra található a Vasas-forrás, és egy új ökumenikus kápolna.
Gyógyvízforrások
Gyógyvízforrások - Bár nem tartoznak a Zsombor-patak forrásvidékéhez, közelségük miatt érdemes megtekinteni a szállodától nem messze, Bálványosfürdő irányában levő, közvetlenül az út mellett levő Gyógyvízforrásokat.
Bálványosvár
Bálványosvár - A Bálványos-hegy kúp alakú csúcsán népvándorlás kori székely vár található, melynek keletkezését a történelmi dokumentumok a X.
Apor lányok feredője
Apor lányok feredője - Ilyen forrásokat Európában sehol máshol nem találhatunk.
Csiszárfürdő
Csiszárfürdő - Bálványos várával szemben, az elhagyatott villák mögötti erdőben bővizű borvizek bugyognak, várván az elkezdett felújítás folytatását, a fürdőélet ujraéledését.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Bálványosfürdő térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gázfürdő gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni Bálványosfürdő környékére? Tetszett a Gázfürdő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.