Farkasrév - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Vadu Izei - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Máramaros megye

Farkasrév

Farkasréven szervezik meg minden év június utolsó hétvégéjén a lakodalmi fesztivált...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Farkasrév képtárból:

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Farkasrév rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Máramarossziget 5.51 km-re - Máramarossziget látnivalói a katolikus templom, a református templom, az 1848-as honvédtisztek emlékmuve, Leövey Klára emlékoszlopa, Hollósy Simon szüloháza, a Történeti Múzeum, a Máramarosi Néprajzi Múzeum, a kommunizmus és az ellenállás áldozatainak emlékmúzeuma, az elhurcolt 38 ezer zsidó emlékmuve, a zsinagóga, Elie Wiesel szüloháza, a Kultúrpalota és a falumúzeum. * Máragyulafalva 7.93 km-re - Máragyulafalva hagyományorzo falu, érdekessége a házai udvarán levo fákra felakasztott szines fém- és muanyagedények. * Istenanya születése görögkatolikus fatemplom 11.81 km-re - A keleti falurészben, a temető dombján áll az Istenanya születése görögkatolikus fatemplom. * Szűz Mária Bemutatása templom 11.86 km-re - Barcánfalva ortodox fatemploma 1720-ban épült, benne szép, gerendákra festett freskókkal. * Istenanya elszenderülése görögkatolikus fatemplom 11.9 km-re - A felszegi görögkatolikus fatemplom 1785-ben épült. * Hotinka 13.34 km-re - Hotinkán minden év május elso vasárnapján tartják a környék leghiresebb fesztiválját, annak az embernek a tiszteletére, aki a leghamarabb befejezte a tavaszi munkálatokat. * Fatemplom 13.89 km-re - Desze 1717-ben épült fatemplomában találjuk a legszebb máramarosi falfreskókat, melyeket 1780-ban készítettek. * Ortodox kolostor 16.03 km-re -

Néhány székely szó jelentése:
Csitkó = Csikó. Csitkóláb = A gyermek két orrnyílása alatti megtűrt válladék. Csitkózik = Ezt mondják, ha a gyermek engedély nélkül, távolabbról kíséri a felnőtteket. Csombojog = Nehezére esik a helyváltoztatás, csak módjával tud előre haladni. Csombolyít = Halombagyűjt. Csöntörge = Vékony, fiatal fa csutakja, mely a levágásnál a földből kiállva marad. Csornák = Köteg. Csöszle = Apró rovar, szúnyog. Csügör = Az apróra tört almát vízben állni hagyják, ennek leve a csügör.

Történelmi-kulturális értékek - Máramaros megye

Turisztikai látnivalók a közelben


Kapnikbánya
Kapnikbánya 27.34 km-re. RH1356 Kapnikbánya
Kék-tó 2
Kék-tó 2 29.59 km-re
RH1144 Kék-tó 2 Felsőbánya
Kék-tó 1
Kék-tó 1
A Kék-tó Felsőbánya határában van.
Szinér vára
Szinér vára
Szinérváralja feletti Apa-hegyen láthatók a középkori Szinér-vár csekély falmaradványai.
Szeptember végén
Szeptember végén
Ott ül Petőfi és múzsája a Teleki kastély parkjában, két hatalmas mocsári ciprus társaságában.
Kővár Berkeszpataka
Kővár Berkeszpataka
Az Ilosvai-hegységhez tartozó Kővárvidék területén, a Berkesz (Berkeszi-patak) mellett fekszik Berkeszpataka község.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.