Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Vármező - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Vármező turisztikai látnivalói

Vármező Szovátától 20 km-re fekszik, halászcsárdáiról, több tucat tóból álló pisztrángtelepeiről híres...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Vármező képtárból:

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vármező fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22626 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vármező!

A legközelebbi település Vármező, 0,24 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Köszvényes-Remete környéke Köszvényes-Remete fekvése, a remetei Bocskai család, a Nagy-Nyárád havasvidéke, Nyárád eredete. Nagy és Kiság. Várhegy, az itt volt várnak romjai. Regék, kilátás. Vármező, Rákóczi-halom, kápolnarom. Vettető. Szakadát bércze, Szakadát vára. Tatárhágó. Boroslányos, csata a tatárokkal, a székelyek győzelme. Várlátó. Melegsugó pataka. Likaskő, Tompatető, kilátás. Tompa vára. Vityal vára, annak mostani romjai. Vityal pataka. Bélmező vára, a remetevidéki várlánczolat.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Vármező közelében?
- Katolikus templom Vármező 780 m-re. Vármezőn, a nagyrészt római katolikus lakosság hitélete a Várhegy előterében álló Jézus szíve-templomban zajlik. Sunyi :-) - Elég rejtélyes rejtés. (látnivaló és geodoboz)
- Várhegy - Vármező 1,6 km-re. Kapaszkodó - A vármezői látogatásunkból nem maradhatott ki az Égerfás-tó megtekintése.
- Tündérek forrása - Vármező 1,7 km-re. Forró nyári napokon kincset ér a forrás tiszta, hűvös vize. Úton-útfélen - Az út meglett (fentről jöttünk), a pötty meglett, a fa is meglett, a doboz sehunn a fában. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Égerfás-tó Vármező 1,8 km-re. Egyre kisebb - Meghökkentünk, amikor megláttuk, hogy a kedvenc kis tavunkban alig van víz.
- Római őrtorony - Szakadát 2,4 km-re. Nyárádremete határában, Szakadát felett egy római őrtorony helye található, mely egy komplex őr- és jelzőtorony rendszerhez tartozott. Csak az őrtorony helye - Amint a leírásban is írja, itt csak egy római őrtorony helye található. (turisztikai hely geoládával)
- Pálos kolostor romjai - Vármező 2,6 km-re. Nem lehetetlen, hogy a Nyárádremete feletti Vármezőn állott, mert itt pálos kolostor emlékét őrzi a hagyomány. Tőzikenézőben - A Kis-Nyárád mellett a nyíló tőzikék csodálatosak, valóságos szőnyeget alkotnak. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Likas-kő - Vármező 2,7 km-re. A Görgényi-havasokban, a Meleg Sugó-völgyében található egy nagy sziklatömb, a Likas-kő, aminek a tövében tengermarta üreg található. Esős - Nem a Likas-kő volt aznapi turánk célpontja, de mivel utba esett ugy döntöttünk megkeresük.
- Keménykőalji-forrás - Vármező 2,9 km-re. Vármezőn, a Mini Nyárád átogatóközpont közelében, a Kéménykő (Keménykő oldala) délkeleti aljában egy kitűnő ivóvíz-forrást találunk.
- Mini Nyárád Látogatóközpont - Vármező 3,1 km-re. Fő látnivalója egy 10 m2-es terepasztal, mely a Felső-Nyárádmente ismertebb látnivalóit mutatja be miniatűr méretben.
- Alsó-Halas pataki homokbánya 3,2 km-re. Az Alsó-Halas pataki homokbánya a Vármezőről induló, kék kereszttel jelzett túraútvonal végén található. Homokfal - A geodoboz a második fánál előkerült.
- Kisvasút állomás Vármező 3,3 km-re. A kis vonat egy keskeny-nyomtávolságú vasútra épített gőzmozdonyból és 2 zárt, valamint 1 nyitott, 11-12 m hosszú vagonból áll. A vonat füstje elvitte - Illetve az újjáépítés szele.
- Nagy-ág melléke Vármező 3,6 km-re. Ha szereted a pisztrángot hazafele megkóstolhatod. Nyárádmenti legelő - A Nagy-ág le volt zárva sorompóval, ezért gyalog sétáltunk fel a tisztásig.
- Macska-tető Vármező 4,8 km-re. Az Égerfás-tótól a nyakba kimászva, nem a Várhegyre, hanem ellentétes irányba indulunk el. Engem pásztorkutyák fordítottak vissza - A nyáron egy alkalommal én is próbálkoztam.
- Vityál vára 5 km-re. A Maros megyéhez tartozó Nyárádremetétől északra, 3 km-re fekvő, 800 m magas dombon Árpád-kori vár maradványait találjuk. Vár az esőben - A Pálos-kolostor után a várat vettük célba.
- Ozsváth-csorgó 5 km-re. A szovátaiak szívesen fogyasztják, és nemcsak ők, hanem mi, és más biciklitúrázók is, habár hosszabb száraz időben néha elapad a vize. Csúszós talaj - Vonattal ugyan nem találkoztunk, de a csúszós talaj miatt elég nehezen tudtuk megközelíteni a rejteket.
- Katolikus temető Nyárádremete 6 km-re. Egyik fő látnivalója a templomban, a főoltár felett található reneszánsz feszület. Őszapók - Nem találtam meg a temető bejáratát, igaz, nem is kerestem.
- Hollós-tó Bekecs 6,4 km-re. A Bekecs-tetőtől keletre található a Hollós-tó.
- Tündérek útja Vármező 6,6 km-re. Északnyugat - délkelet irányban vonul át a Kis-Nyárád völgyéből a Szováta vize völgye felé.
- Mosdókő Bekecs-tető 6,9 km-re. A Bekecs-tetőről a Hollós-tó felé vezető út mentén található egy nagy mohás kő, amelyet a helybeliek Moháskőnek, Oltárkőnek de leggyakrabban Mosdókőnek neveznek. A táblát is - Olvassátok végig az ismertető táblát, van ott pár érdekesség.
- Vész-kő Bekecs-tető 7,3 km-re. A Bökecs tetején, a Vész-mező szélén, az erdei út mellett található egy másik kő is. Rendben - Év vége lévén leltároztunk a Bekecsen, a doboz a helyén, de valami rágcsáló megcsócsálta a zacskót.
- Bökecs leve Bekecs-tető 7,4 km-re. A forrást 2013 ősszén kiépítették, betonlépcsőn lehet lemenni a forráshoz. Működik - Év vége lévén leltároztunk a Bekecsen.
- 1916-os honvéd emlékmű Bekecs-tető 7,6 km-re. A Bekecs oldalában, a Körvélyes-mezőn található egy honvéd emlékmű, mely az 1916-os román betörés feltartoztatása során elesett székely honvédőknek állít emléket. Bekerítve - Most látom, hogy a régebbi fotókon még nem volt teljesen bekerítve az emlékmű.
- Ökumenikus kápolna Bekecs-tető 7,6 km-re. A Bekecs-tető a nyárádmentiek szent hegye. Már megint nincs - Év vége lévén leltároztunk a Bekecsen, de sajnos megint hiányzik a geodoboz.
- Orsova-kő Erdőlibánfalva 8,2 km-re.
- Adrenalin Plus kalandpark Szováta 8,5 km-re. Adrenalin Plus kalandpark - Tivoli tó, Szováta. Pontosan egy hónap után - Miután október elején egy sor új geodoboz került rejtésre Szováta környékén, elhatároztam, hogy megkeresem őket egy délután.
- Tivoli-tó Szováta 8,6 km-re. A Tivoli tavat mesterségesen alakították ki a Cseresznyés-hegy aljában, a Körös-Toplica patak medrében. Tetszik a tó, tetszett a rejtés is - Tetszik ez a tó.
- Kilátótorony Szováta 8,6 km-re. A kilátótorony melletti házikó ablakába kitett tájékoztató szerint a kilátó naponta 12 és 19 óra között látogatható, ingyenesen. Magasban - Jól körbe lehet látni a környéket a toronyból.
- Kilátó Piroska-tó Szováta 8,7 km-re. Jellemző a hely egyedien gazdag változatosságára, hogy amíg a Vörös-tó só-koncentrációja elég magas, addig a közvetlen szomszédságában található Piroska tó, amelyhez a felszínre bukkanó sótömbök mellett vezet az ösvény, édesvizünek számít, halak is élnek benne. Piri fentről - Lent a tó szélén, a nádasban pont nászoltak a siklók.
- Rigó-tó Szováta 8,7 km-re. A Rigó-tó a Szováta környéki tavak egyike, több irányból is meg lehet közelíteni. Narancsízű tictac cukorkák - Abban az erdőben, ahol a Szováta környéki tavak találhatók, több jelzett és jelzetlen, sétány és ösvény van.
- Sóhegy Szováta 8,8 km-re.
- Piroska-tó Szováta 8,8 km-re.
- Kisvasút állomás Szováta 8,8 km-re. 1997-ben leállítják rajta a forgalmat. Rendezett állomás - Ma megint Szovátán dolgoztam, a környéken is volt dolgom.
- Óriások árka Nyárádselye 8,8 km-re. Az Óriások árka a Nyárádmente kistérség egyik fontos történelmi, természeti értéke.
- Kilátó Vörös-tó Szováta 8,8 km-re. A tó fölött kilátó épült. Magyar Husvet Szovatan IV - Itt is minden rendben volt.
- Mezítlábas ösvény Szováta 8,9 km-re. A mezítlábas ösvény Sebastian Kneipp német természetgyógyász által kifejlesztett egészségmegőrző módszeren alapszik.
- Mogyorósi-tó Szováta 8,9 km-re. Nem kell hosszában és hosszasan keresni - Bár a Rigó-tó és a Mogyorósi-tó viszonylag közel vannak egymáshoz, 150-200 m távolságra, a két tó között nem a nyílegyenes, az árkon-bokron a járható út.
- Géra-csorgó Szováta 9,1 km-re. 2011-2012 környékén a szovátai önkormányzat a sóhegyek tövéből, a hegyből kibukó sósforrás vizét, a géravizet, a Géra utca, Csendes utca, Tölgyes utca találkozásához, az egykori Géra fürdő területére vezette be. Sósvíz - Azért most láttam először, hogy a vízhordást időponthoz kötik, na meg a mennyiséget is.
- Medve-tó Szováta 9,1 km-re. Szováta Székelyföld legnépszerűbb nyári üdülőhelye. Medve nem volt a környéken - Mert nagyon sok a kétlábú látogató.
- Mária-forrás Szováta 9,5 km-re. A Mária-forrás a Rózsa és a Sas utcák kereszteződésénél található a rendőrséggel szemben. Itt nem találtam feltűnésmentesen kereshető rejteket - A rendőrséggel szemben pár kocsi parkolására alkalmas hely van.
- Nádas-csorgó Szováta 9,5 km-re. A forrás vize egyesek szerint a legjobb Szovátán, sokan hordják is. Sikátor végén - Azt hittem, hogy ez borvízforrás, nagyot csalódtam, hogy csak egy sima ápőpláta.
- Tyukász-domb Szováta 10,2 km-re. Én a Pacsirta utcán keresztül közelítettem meg a szovátai Tyukász-dombon levő, 1888-ban épült kis római katolikus kápolnát. 14 kereszt - Minden kereszt előtt, a földbe, pontosabban a kavicsba, lámpatest van beépítve, mely megvilágítja a keresztet.
- Római őrtorony Libánfalva 10,3 km-re.
- Református templom Nyárádselye 10,5 km-re.
- Kripta a ferences kolostortemplom alatt Mikháza 11 km-re. A templomban mintegy tucatnyi feliratos és helyenként faragott díszű sírtábla jelöli a kripta kamráiba temetett neves személyek sírjait. Nem zár jól a doboz - A doboz előkerült a kövek közül, de a tartalma át van nedvesedve.
- Katolikus templom és Ferences kolostor Mikháza 11 km-re. Az elsősorban a Nyárádmente északkeleti végében meghúzódó katolikus közösséget kiszolgáló kolostor a XVII-XVIII századok folyamán, de a későbbiekben is a székelység művelődési életének egyik legfontosabb gócpontjaként irányító, oktató, papi utánpótlásképző szerepkört látott el, termékeny szellemi és művészettörténeti központként működött. Csendes hely - A dobozt a bodobácsok őrzik.
- A legrégebbi székelykapu Mikháza 11 km-re. A szerkezetileg meggyengült kaput 1912-ben egy vihar ledöntötte, majd vásárlás útján a Néprajzi Múzeumba került.
- Keresztelő Szent János fakápolna Mikháza 11,1 km-re.
- Falu harangja Mikháza 11,1 km-re. Mikházán, abban az utkereszteződésben, ahol a ferences kolostortemplom felé le kell térni, egy harangláb és egy fedett feszület található, melyre a helybeliek a Jézuska és a Falu harangja elnevezéseket használják. Gyors találat - A doboz a földön volt.
- Suvadás Nyárádselye 11,1 km-re. Nyárádselyéből közelítettem meg a suvadást, a katolikus templom irányából vágtam bele a suvadás kellős közepébe. Karbantartás - A tegnap délután sikerült újra eljutnom Nyárádselyébe és ellenőriztem a rejteket.
- Függőhíd Sóvárad 11,4 km-re. Sóvárad Szováta felőli kijáratánál egy fémből készült, deszka járófelületű függőhíd található. Aranyos függőhíd - Mivel erre jártunk, felkerestük a függőhidat.
- Római katonai tábor Mikháza 11,4 km-re. A tábor a Nyárád-völgy felső szakaszának védelmét biztosította.
- Idődoboz pavilonok Mikháza 11,5 km-re. A két pavilont Sági Gergely tervezte, 2015-ben készültek el, és 2016 májusában avatták őket fel.
- Tájoló kilátó Mikháza 11,5 km-re. A mikházi Tájoló kilátóról remek kilátás nyílik az egykori római kasztrum és vicus területére, valamint a Felső-Nyárádmentére.
- Református templom Sóvárad 11,8 km-re. Az egyházközség jegyzőkönyvében ez a bejegyzés olvasható: 1763 jún 22 a Mária Terézia császárnő engedelméből a régi megrongálódó templom lebontásához fogván a megye egészen felépíttetett és 12 febr.
- Római tábor Sóvárad 11,9 km-re.
- Kendő régi sírkövei 12 km-re.
- Fedetlen fedeles híd Sóvárad 12,1 km-re. A fedél megvédte a híd tartó- és járószerkezeteit a csapadéktól, valamint a nap szárító hatásától. Nyoma sincs az egykori faszerkezetnek - Pedig szerettem volna látni.
- Református templom Kendő 12,2 km-re. 1509-ben Kendew néven említik az okiratok, 1567-ben a regestrumban 9 kapuval jegyzik. Harangláb - A suvadásnál sajnos már nem volt időnk maradni, de a régi haranglábat megcsodáltuk.
- Drakula kripta-ház Deményháza 12,3 km-re. Ezekkel a szavakkal hívja fel a különleges létesítményre a figyelmet, a reklámszöveg.
- Szentmihály 12,5 km-re. 1319-ben villa Szentmihálteluke néven írják, 1453-ban Zentmyhaltelke, 1644-ben Szent Mihály Telke formában fordul elő.
- Katolikus templom Deményháza 12,6 km-re. 1671-ben a kápolnát leviszik a mai temetőbe és ott a szent őrzőangyalok tiszteletére szentelik.
- Rabsonné útja Illyésmező 13 km-re. A Csere-tető tisztás nyugati szélén halad el.
- Kockás liliom Búzaháza 13,9 km-re. A vasúti sínen való átkelés után már láthatjuk a nedves rétet és a virágokat. Még nincs kinyílva - Az elmúlt napokban olvastam, láttam a képeket, hogy Óvárhely mellett már nyílnak a kockásliliomok.
- Tulipán és levendula Márkod 13,9 km-re. Tizenötezer tő és tízféle tulipán van itt, május első részében tartják a szüretet.
- Református templom Nyárádmagyaros 14,2 km-re. 1643-ból is van adat kápolnáról, amikor még mindig Berekeresztúr filiája.
- Katolikus templom Jobbágytelke 14,2 km-re. Jobbágytelke közigazgatásilag Székelyhodoshoz tartozik. Szemmagasságban - Nem emlékeztem a segítő információra.
- Görgényi nárciszmező Görgényszentimre 14,6 km-re. A nárciszok április-májusban virágoznak. Tömegnyomor - Hétvégén, nárcisz-virágzáskor inkább kerülni kell, tömegnyomor van, és a parasztok kaszálják/tépik ezerrel a védett növényeket :-(.
- Református templom Berekeresztúr 14,9 km-re. A szent keresztről elnevezett egyházközségek, illetve falvak mind régiek és a szent keresztről elnevezett templomuktól kapták nevüket. Tető alatt - Nyárádszentimréről jöttünk át Berekeresztúrra.
- Katolikus templom Székelyhodos 15 km-re. Nevét egykor hódban gazdag határáról kapta. Csendes falu - Tetszett a falu.
- Kockásliliom Búzaháza 15,1 km-re. Ottjártunkkor sok virág volt kinyílva, de még sok virág csak bimbós volt. Vékonykarúak elönyben - Minden évben felkeressük a rétet a koczkásliliomok miatt.
- Rabsonné útja Deszkásvár 15,2 km-re. A különböző leírásokban, két különböző helyen található töltésvonulatot is ugyanazon a név alatt, Rabsonné útjának hívnak.
- Asztal-kő Görgényi-havasok 15,4 km-re. Az Asztal-kő látványos piroklasztit sziklatömbjei vulkáni tevékenység maradványai. Kő, kő, Asztal-kő - Vármezőről autóztunk fel a régi helikopter-leszállóig (laposnyai oldal), mikor melyik ága van nyitva a Nyárádnak, kell vigyázni.
- Trópusi lepkeház Parajd 15,4 km-re. A parajdi trópusi lepkeház páratlan élményt kínál a látogatóinak. Belülről is - Bent is szép, érdemes meglátogatni.
- Parajdi Sóbánya 15,4 km-re. Nyugat felől jövet Parajd Hargita megye kapuja. Forgalom - Nem felvonultunk, ahnem levonultunk ma a bányába.
- Református templom Parajd 15,5 km-re. Parajd, mint település, Sófalva tanyabokraként alakult ki.
- Siklódi kő 15,6 km-re. A keményre összecementálódott kőzet ellenállva az időjárásnak látványos, 10-40 m magas falakban, tornyokban maradt meg, több száz méteres hosszúságban.
- Kibéd 15,6 km-re. Kibéd 10 km-re fekszik Szovátától, helyi posztóüzeméről híres.
- Evszakok Parajd 15,7 km-re.
- Új római katolikus templom Parajd 15,7 km-re.
- Fordított házikó Parajd 15,8 km-re. Alapterülete 8×5 m.
- Várnyaka Kápolnásmező 15,8 km-re. Várnyaka a Parajd és Kápolnásmező közötti utat lezáró töltésvonal neve, a Kis-Küküllő és a Juhod völgyei közötti gerincen található.
- Szikla a Siklódi-kő lábánál 15,9 km-re. Siklód igazi hegyre szúrt falu, a világ végén, írja Orbán Balázs.
- Áprily Lajos kútja Parajd 16,1 km-re. A Kis-Küküllő a Kis- és Nagy-ág patakokból képződik. Ördög van, doboz nuku - A parajdi úttól a feltérő út nagyon ramaty állapotban van, az aszfaltból pont középen maradt annyi, hogy ne lehessen rendesen haladni.
- Görgény vára Görgényszentimre 16,2 km-re. A görgényszentimrei Bornemissza-kastély mögött egy gyönyörű dendrológiai park található. Teleki nyomában - Mivel személyes ügyek miatt nem mehettünk el több napra, úgy döntöttünk, hogy látogassuk meg a Maros menti Teleki emlékeket.
- Sóhát és Sószoros Parajd 16,2 km-re. Parajd belterületétõl délnyugatra fekszik a Sóhát 8 hektár kiterjedésű természetvédelmi területe. Új doboz - Rejtettem egy új dobozt a Sószorosban.
- Ropó-domb Székelybere 16,3 km-re. Székelyberétől észak-északnyugatra egy kerek dombot láthatunk, mely a falu fölé magasodik.
- Bornemissza-kastély Görgényszentimre 16,4 km-re. Rákóczi - Bornemissza-kastély - Rákóczi-, Bornemissza-kastély, ki melyik nevén ismeri.
- Rapsonné vára Szováta 16,4 km-re. Szovátától keletre, a Hideg-Juhod és Szilas patak összefolyása, valamint a Kápolna-mező fölött, nehezen megközelíthető, szédítő magasságban áll a szépséges tündérkirálynő, Rapsonné vára, egy csodálatosan szép andezit sziklatömbön. Lett jelzés de a ládának annyi - Egy ideje van turistajelzés (kék kereszt), de nagyon ibogtalanúl festették, meredeken toronyiránt felfelé, jó csúszós terepen.
- Nagy-Mező-havas Görgényi-havasok 16,4 km-re. Egy hatalmas vulkáni krátermaradvány peremének egyik része - a kráter átmérője 5-6 km volt, amelyet a Székely pataka átvágott és lecsapolt. MezőHavas télen-nyáron - Minden irányból, útvonalon jártuk már a Nagy-Mező-Havast, a Görgényi-havasok legmagasabb csúcsát.
- Pakulár-kő 16,5 km-re. A Hideg-Juhod völgye fölé magasuló Pakulár-kő (a térképeken a Pásztor-kő elnevezés szerepel) az Elemér sarka-hegy déli aljában található, Rabsoné várától észak-kelet irányba. Kilátás - Parajdról a "Transz-Rapsonné"-n keresztül közelítettük meg, miután rejtettünk egy dobozt az Áprily-kútnál.
- Ehedi temető 16,6 km-re. Ehed falunak temploma a középkorban nem volt. Szép őszi idő - A közelben volt még néhány cseresznyefa, de a repedés nagy segítség.
- Református templom Székelybere 16,6 km-re. Benkő Károly idejében épül fatemploma, mai temploma 1842-ből való.
- Árpád fejedelem szobra Székelybere 16,6 km-re. Árpád fejedelem szobrát, Gyarmathy János szobrászművész alkotását, 2012 májusában avatták fel Székelybere központi terén.
- Tölgyfa maradvány Mocsárerdő Szászrégen 17,1 km-re. A özelben egy különleges formájú tölgy maradványa van.

Természeti értékek - Maros megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Vármező adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Vármező? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Maros megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3730 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.