Vármező - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Campu Cetatii Eremitu - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Maros megye

Vármező

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép: Templom... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Vármező rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
8343 Likas-kő. A Görgényi-havasokban, a Meleg Sugó-völgyében található egy nagy sziklatömb, a Likas-kő, aminek a tövében tengermarta üreg található. 9948 Alsó-Halas pataki homokbánya. Az Alsó-Halas pataki homokbánya a Vármezőről induló, kék kereszttel jelzett túraútvonal végén található. 10419 Kisvasút állomás. A kis vonat egy keskeny-nyomtávolságú vasútra épített gőzmozdonyból és 2 zárt, valamint 1 nyitott, 11-12 m hosszú vagonból áll. 11373 Nagy-ág melléke. Vármezőtől a Várhegyen is túl gyönyörű lombhullató erdőben kanyarog a gátertól tovább az út a Nagy-Nyárád, vagy másnéven Nagy-ág völgyében. 14940 Macska-tető. A Vadmacska-csúcs a két Nyárád közötti gerinc egyik kimagasló pontja. 15694 Vityál vára. A Maros megyéhez tartozó Nyárádremetétől északra, 3 km-re fekvő, 800 m magas dombon Árpád-kori vár maradványait találjuk. 15804 Ozsváth-csorgó. Az Ozsváth-csorgó Nyárádremete és Szováta között található, az út mellett. 15964 Szakadát. Szakadát Szováta északnyugati tartozéktelepülése a a központtól 6 km-re északra a Szakadát-pataka mentén. 18796 Katolikus temető. Nyárádremete Szovátától 20 km-re fekszik. 20105 Hollós-tó. A Bekecs-tetőtől keletre található a Hollós-tó. 20680 Tündérek útja. A Tündérek-útja Vármezőtől keletre helyezkedik el, a Kaca-hegy, az Alsó-Kaca tisztás között, a Kaca-patak forrásvidékén. 21553 Mosdókő. A Bekecs-tetőről a Hollós-tó felé vezető út mentén található egy nagy mohás kő, amelyet a helybeliek Moháskőnek, Oltárkőnek de leggyakrabban Mosdókőnek neveznek. 22887 Vész-kő. A Bökecs tetején, a Vész-mező szélén, az erdei út mellett található egy másik kő is. 23161 Bökecs leve. A Bökecs leve egyike a nyárádmentiek szent hegyéből, a Bekecsből eredő forrásnak. 23716 1916-os honvéd emlékmű. A Bekecs oldalában, a Körvélyes-mezőn található egy honvéd emlékmű, mely az 1916-os román betörés feltartoztatása során elesett székely honvédőknek állít emléket. 23817 Ökumenikus kápolna. A Bekecs-tető a nyárádmentiek szent hegye. 25798 Orsova-kő.

Néhány székely szó jelentése:
Debella = Kövér asszony. Decka = Deszka. Degenyeg = Petróleum terméke, amit a szekér kenésére használnak. Dekreteg = Hirtelen keletkezett, nagyobb zaj. Delezsánc = Esetlen, ügyetlen. Dengő = Dungó méh.

Természeti értékek - Maros megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Erdőben
Vármező valamikor egy piciny falucska volt, de a környék adottsága folytán ma már híres nyaralóhellyé változott.
Katolikus templom
Vármezőn, a nagyrészt római katolikus lakosság hitélete a Várhegy előterében álló Jézus szíve-templomban zajlik.
Várhegy 1.59 km-re
RH0029 Várhegy Vármező
Tündérek forrása
A Várhegy tövében, a Kis-Nyárád völgyében található a Tündérek forrása.
Égerfás-tó 1.85 km-re
RH1734 Égerfás-tó Vármező

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.