Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette

Katolikus templom - Deményháza - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Katolikus templom - Deményháza

Az 1567...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Katolikus templom - Deményháza képtárból:

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Katolikus templom Deményháza rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Kilátás Deményháza mellől 0.78 km-re - Deményháza Marosvásárhelytől 32 km-re északkeletre a Nagy-Nyárád felső folyásánál, annak jobb partján fekszik. * Kripta a ferences kolostortemplom alatt 1.67 km-re - A mikházai ferences kolostortemplom alatti, a főhajó és a szentély alatt húzódó kripta egyháziak és híres világiak, erdélyi nemes családok tagjainak nyughelye. * Kendő régi sírkövei 3.6 km-re - * Református templom 3.74 km-re - 1509-ben Kendew néven említik az okiratok, 1567-ben a regestrumban 9 kapuval jegyzik. * Református templom 5.65 km-re - * Unitárius templom 5.79 km-re - 1567-ben Iszló néven jelenik meg oklevélben, amikor a regestrumban 14 kapuval jegyzik. * Az út mellett 7.3 km-re - Iszló Maros megyei falu, mely közigazgatásilag Székelyhodoshoz tartozik. * Református templom 7.66 km-re - * Református templom 7.75 km-re - * Ökumenikus kápolna 7.85 km-re - A Bekecs-tető a nyárádmentiek szent hegye. * 1916-os honvéd emlékmű 8.95 km-re - A Bekecs oldalában, a Körvélyes-mezőn található egy honvéd emlékmű, mely az 1916-os román betörés feltartoztatása során elesett székely honvédőknek állít emléket. * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Vakhoncsok = Vakondok. Vekeg = Óhajt valamit. Vélle = Vele. Vérbe gübül = Úgy megveri, hogy teljesen vérben úszik. Veseget = Félvállról beszél. Vessen hezzá = Találja ki az árát. Villámodat = Hajnalhasadás. Vityálódik = Okkal, ok nélkül vitatkozik. Vizestollú = Az első pehelytollak neve. A toll hasonlít a vízhez, színtelen. Vürit = Kiürít valamit.

Turisztikai látnivalók a közelben


Búzaháza 2
Búzaháza 2
Csíkfalvából tértünk Búzaháza felé.
Katolikus templom és Ferences kolostor
Katolikus templom és Ferences kolostor
A mikházai ferences kolostortemplom a XVII.
Keresztelő Szent János fakápolna
Keresztelő Szent János fakápolna 1.72 km-re
RH1590 Keresztelő Szent János fakápolna Mikháza
Katolikus templom
Katolikus templom
Székelyhodos községközpont, Marosvásárhelytől 22 km-re északkeletre, Szászrégentől délkeletre található.
Kockásliliom 1
Kockásliliom 1
A Kockásliliom a liliomfélék családjába tartozó fokozottan védett növény.
Ehedi temető
Ehedi temető
Ehed falunak temploma a középkorban nem volt.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.