Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Fenyőkúti tőzegláp

Fenyőkúti tőzegláp


A Fenyőkúti tőzeglápot én a szencsedi nárciszmezőkről, kerékpárúton közelítettem meg, Fenyőkúton át. Könnyebben megközelíthető Fenyőkút Korondról. Fenyőkút központjából ÉÉK irányában a kerékpáros tanösvényen juthatunk el a láphoz kb. 1,5 km megtétele után.

A láp területén több deszka- meg gerendapalló volt építve, ezek töbnnyire el vannak korhadva, de a láp így is járható. A Fenyőkúti tőzegláp a Görgényi-havasok vulkáni platóján alakult ki, oligotróf típusú. A helyi lakosság körében a Fenyőkúti-Datka megnevezés az elterjedt. Érdekessége, hogy a Keleti-Kárpátokban előforduló...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Fenyőkúti tőzegláp rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Haranglab Palpataka
Medvevar sziklavilag
Kormos-ko sziklakilato
Sziklaablak Kormos-ko

Hozzászólások
Pixel
Pótoltam a hiányzó dobozt...
Hús és komos geodoboz...
Hóóó...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc