Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót! Bejelentkezés után.

Mezőzsadány tava

Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben Mezőzsadány tava felé - regisztráció után.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

Első katonai felmérés Sánc-tető töltése Görgényüvegcsűr árok töltésvonulat
Első katonai felmérés
Templom - 1 Csíkzsögöd római katolikus tempom
Templom - 1
Felsőtiszáspataki borvíz Felsőtiszáspatak forrás borvíz Tusnádfürdő
Felsőtiszáspataki borvíz
Ősszel Hattyúk tava Faragó
Ősszel

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Mezőzsadány tava fotóalbumba!

Mezőzsadány tava.. Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Mezőzsadány tava!

A legközelebbi település Mezőzsadány, 0,65 km távolságra található.
Fontos látványosságok és népszerű látnivalók (részletek bejelentkezés után)
Feltót váraFeltót vára 67,1 km-re.
A Solymosi-hegység északi lábánál, a Csigér-patak mellett fekszik Feltót község. A Pankotáról Körösbökénybe vezető alsóbbrendű, de jól autózható úton, körülbelül a két település között félúton lehet letérni Feltót felé.
Solymosvári tavak 44,3 km-re.
Aradi vár 29 km-re.
Korunkra legjobban az újkori erőd maradt fenn, melynek meglátogatásakor fejet hajthatunk az 1848-49-es szabadságharc után itt kivégzett tábornokaink előtt is. Arad városának a történelem folyamán több vára is volt,sőt, maga a középkori városmag is máshol helyezkedett el, mint manapság.
Endrődi Salacz Gyula szobor Arad 29,6 km-re.
Lipthay-kastély Lórántfalva 35,2 km-re.
A Lipthay-kastély Temesvár felől Nagyszentmiklós felé utazva, a Lórántfalván található, nem messze az 1785-ben épült római katolikus templomtól. A kastély főbejárata az országúttal párhuzamos utcára nyílik.
Ópálos Temeshidegkúti halásztó 33,2 km-re.
A tavat Temeshidegkúti halásztónak hívják, románul Iazul Zabrani, de a vízfelület Ópálos település területén található.
Őslénytani lelőhely Radmanóc 51 km-re.
Őslénytani, pontusi kövületek lelőhelye - Radmanóc, románul Radmanesti.
Torony a Templom-dombon Kákófalva 93,1 km-re.
A település temetőjéhez tartozó, egykori templom maradványa. Kákófalva nyugati szélén, a Templom-domb (Dealul Cuca) tetején egy magányos, lepusztult torony hívja fel magára a figyelmet.
Királyi kastély Soborsin 79,2 km-re.
Soborsin látnivalója a gyönyörű díszparkkal körülvett, 17-dik században épült klasszicista épület, a királyi kastély.
Mezősomlyó 61 km-re.
48-as Honvéd sírhely Gyergyámos 28,2 km-re.
Az E70-es nemzetközi út Temesvárról Zsombolyára vezető szakaszán, a Gyertyámos központjában a 693-as megyei útra kanyarodva jutunk el a köztemetőig, melynek a bejárattal átellenes határa mentén, közvetlenül egy tó közelében található a sírhely.
Beliczey-kastély Csabaszabadi 75,9 km-re.
Beliczey József egykori Békés megyei főispán kastélya 1870 körül épült - oszlopos portikuszú, klasszicizáló épület, melyet 1910 körül eklektikus-szecessziós, egytornyos villává bővítettek ki. A Beliczey-kastély magántulajdonban van, jelenleg nem látogatható, a kerítés mellől az épület sem látszik.
VilágosvárVilágosvár 51,4 km-re.
A Solymosi-hegység északnyugati lábánál, az egykori Zaránd vármegyében fekszik Világos község. 1849 augusztus 13-án a Világos melletti síkon tette le a fegyvert a Görgey Artúr vezette sereg Rüdiger orosz tábornok hada előtt. Egy olyan hely ahová egyszer mindenki el kellene mennie.
Liebling-gyűjtőtó 42,1 km-re.
Gerhardinum katolikus líceum Temesvár 18,3 km-re.
A tanintézetben kezdetben latin, majd német, a XIX-dik század közepétől az I világháborúig magyar, az 1920-as évektől román nyelven folyt az oktatás. A piarista kegyes tanítórend a magyarlakta vidékeken a 18-dik század első felében terjedt el - az ősi csanádi egyházmegyében Szentannán működtettek kollégiumot, amely a növendékek kis száma miatt 1788-ban megszűnt, majd az iskola II József rendelete alapján Temesvárra került.
Szentháromság szobor Arad 29,1 km-re.
Az aradiak, eredeti fogadalmuknak megfelelően, ma is megismétlik az Úrnapi körmenetet, minden év Úr napját követő vasárnapján. Az aradi Szentháromság szobrot a XVIII-dik századi pestisjárványok emlékére emelt eredeti fogadalmi szobor helyett állították 1901-ben.
Károlyi-Berchtold-kastély Árpádhalom 93,2 km-re.
A kastély, mely átvészelte a háborúkat, eredetileg 22 szobából, fürdőszobákból és mellékhelyiségekből állt - ma művelődési ház, iskola és könyvtár. A klasszicizáló, eklektikus stílusú Károlyi-Berchtold-kastélyt 1897-98-ban építtette gróf Berchtold Lipótné, Károlyi Alajos lánya, Ferdinanda.
Téglahíd Fény 54,3 km-re.
Vadászkastély Soborsin 77,8 km-re.
Soborsin nyugati végén egy vadászkastély áll, parkkal körülvéve - a 18-dik század végén épült és a 19-dik század első felében klasszicista stílusban újították fel.
Dákfej-szikla Bégalankás 85,6 km-re. Kék-barlang Kőfalu 93 km-re.
Római-katolikus székesegyház Temesvár 17,7 km-re.
A temesvári római-katolikus székesegyház az egykori Losonczi téren található, a város történelmi központjában. A csanádi püspökség székesegyházának alapkőletétele 1736 augusztus 6-án történt.
Nagytopolyi gyűjtőtó 35 km-re. Székudvar tava 69,5 km-re. Galadna 79,9 km-re. Mezőzsadány tava 0 m-re.
Petőfi Sándor-emlékmű Újszentes 13 km-re.
Az újszentesi Petőfi Sándor emlékmű közvetlenül a község központi parkjának előterében, a református templom előtt található.
Nagyporond megfigyelő 29,2 km-re. Maroscsicsér tava 35,1 km-re. Temesjenő tava 20,9 km-re.
Bégaszuszányi halomsírok 61 km-re.
A Bozsor községhez (románul Traian Vuia, régebb Bujor) tartozó Bégaszuszány településtől északra több halomsírból álló régészeti lelőhelyt találunk. Tiku (Ticu) halma, egy Hallstatt-kori szentély, 540 méterre van a templomtól és 20 méterre délre a vasútvonaltól.
Flórián-szikla Tamásd 86,8 km-re.
A Flórián-szikla egy érdekes, csúcsos formájú sziklaképződmény, az Üveggyári telep (Tamásdi üveggyár, Colonia Fabricii) szélén.
Temesvári csata emlékmű Újbesenyő 13 km-re.
A Temesvárt Nagyszentmiklóssal összekötő DN6-os országútról a 12-es kilométerkőnél bekötőút ágazik le Újbesenyő felé. Közvetlenül a falu szélén jobbra kell letérni egy a vasutállomás felé vezető úton, majd tovább a vasút mentén, mígnem feltűnik az a bokor melynek védelmében az obeliszk meghúzódik.
Sóhajok hídja Szeged 90,9 km-re.
A szegedi Sóhajok hídja, melyet velencei mintára építettek, a Széchenyi téren található, a Városháza és a Bérpalota között átjáróként használatos. 1883-ban épült, Ferenc József császár tiszteletére, az uralkodó ugyanis a Bérpalotában szállt meg, és ezen az átjárón mehetett át a Városházába.
MénesMénes 38 km-re.
Minis, a picturesque village, in West Romania near Arad. A földön hever, kevés földdel betakarva. Walking down the main street, when the evening sun covers the yellow houses with gold varnish, when the last birds sing their song and dogs bark friendly from behind the closed gates, when a late cowherd passes through the streets with his herd.
Minibusz-szálló Ruszka-havas 89,3 km-re.
Csörsz-árok SzabadhelyCsörsz-árok Szabadhely 36,3 km-re.
Csörsz árka néven egy körülbelül 1260 km hosszú ókori védőműrendszer maradványait ismerik Magyarországon, mely mintegy körbekeríti az Alföldet. A Dunakanyartól indul, az Alföld északi peremén halad kelet felé a Tiszáig, majd Debrecen környékén délkeletre fordulva egészen az Al-Dunáig húzódik.
Halastavak Zsombolya 41,2 km-re.
Kemenceszék tava 90,5 km-re.
Kemenceszék tava. A közelben szénbányák és több cseppkőbarlang van.
Útépítők emlékműve Szakálháza 18 km-re.
Az Útépítők emlékműve az E70-es nemzetközi út Temesvárról Zsombolyára vezető szakaszán, a 6-os kilométerkőnél található. Az egykor Szeged felé vezető országút volt az első, melyet a Temesközben kiköveztek (1831 és 1835 között).
Hidasligeti tó 9,5 km-re.
Vidéki levendula Temesfüves 16,3 km-re.
A Vidéki Levendula levenduláskertbe Angustiafolia Sevastopolis fajtájú levendulát ültettek. Nem kérnek belépési díjat, a látogatás feltétele egy csokor virág vagy egy üveg illóolaj megvásárlása.
Temeskenézi mocsarak 13,8 km-re.
A temeskenézi mocsarak természetvédelmi terület, madárparadicsom - Temeskenéz és Baracháza között terül el.
Állatkert Temesvár 15,9 km-re.
Csatád 32,8 km-re.
Sváb néprajzi központ, bár svábok már csak kevesen vannak itt. Csatád a román-szerb határ közelében fekszik.

Természeti értékek - Temes megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Bejelentkezés után

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Mezőzsadány tava adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Ez nem az általam rejtett doboz - A pet előformában nem volt játszótérre utaló címke? Vagy a füzetben a rejtőre utaló szöveg?
 • A kőtojás megközelítése - Pedig gps koordinátánk is volt. De így jár az ember, ha lusta igénybe venni a technikát.
 • Zörgessetek és megnyittatik néktek - Sikerült bejutnom a temetőbe (a kapun át). Meglepően könnyen ment.
 • Lehet nem állandó a hozama - Hasonló tapasztalatunk volt a Tündérkert bejáratánál levő parkolóval szemben található Petőfi-forrás vizével. Délben, amikor megérkeztünk, bőségesen folyt a víz.
 • Tereprendezés miatt a doboz valószínű eltűnt - A kastélyegyüttes teljes felújítása során a tölgy környezetét is teljesen átalakították. A tölgy és a kastély közötti részt teraszosították, ugyanígy lesimították a tölgy körüli részt és gyepet ültettek.
 • Elszomorító amiket olvasok - Mentségemre szóljon, hogy pár emailt váltottunk trekkinklub-bal. Amiben jeleztem, hogy Parajdon leszek 1-én.
 • Mit jelent a t betű? - A másik bejegyzésedből nem derült ki, hogy megtaláltad a dobozt, ott voltál a rejtésnél vagy csak egyszerűen tájékoztatni szeretnéd a többieket, hogy sötétben is lehet keresni a geodobozt. Szóval akkor a doboz mellé nyúltál?
 • Még egyszer arra jártam - Hátha megtalálom a dobozt. Tulajdonképpen nem is a feliratos ház a hunyó, hanem a hozzá tartozó épület.
 • Romokban - Ez is előkerült. A fürdő romokban áll, sajnos.
 • Van aki gyalog, van aki motorral - Szibiel felől érkeztem. Az út mellett, az egyik fán jelzőtábla található.
 • Mosoly - Nagyot nevettem :-).
 • Kutyák - A közeli benzinkút parkolójában álltunk meg, ahol két megtermett farkaskutya fogadott. Szabadon, de hamar kiderült, hogy megérdemlik a szabadságot, mert nagyon barátságosak, és csak egy kis simogatásért jöttek elő.
 • Gepestol a patakba - Nehezen talaltam meg, mert kozben beleestem gepestol a patakba.
 • Geotrekking majális alkalmával - A 2018-as Geotrekking majális második napján, az apácai Tolvajos-barlang bejárása után érkeztünk Nagyajtára. Amíg az egyik túratársunk látogatóban járt a helyi papilaknál, mi kihasználtuk az alkalmat.
 • Emléktábla és emlékdoboz - A rejtekhelyek kiválasztásánál egyik fontos szempont, hogy jó rálátás legyen az égre, a műholdakra. A Vargyas-patak mentén, a szorosban, így az Orbán Balázs-barlang bejáratánál is elég gyenge a műholdvétel.
 • Tatarozas folyik - Igy furan neztek rank, de megtalaltuk.
 • VII. Állomás - Megtaláltuk a panziót, Dózsa György szobrát, a tulipánt is, de a kő ki volt hengeredve a rejtek elől és a doboz nem volt benne. A hely maga elég hangulatos.
 • Remek rejtés - Nekem nagyon tetszett ez a rejtés, szerintem a rejtek megfelelő. Igaz, ha valaki gps nélkül keres, akkor körbe kell tapogatnia az egész korlátot.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Mezőzsadány tava? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Temes megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.