Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót! Bejelentkezés után.

Újbesenyő tava

Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben Újbesenyő tava felé - regisztráció után.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

Bejárati ajtó Székelymuzsna református templom
Bejárati ajtó
Tartod3 20090507 Tartód vára
Tartod3 20090507
A kincsek Czofronka
A kincsek
Hát még én Erzsébetváros örmény katolikus templom
Hát még én

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Újbesenyő tava fotóalbumba!

Újbesenyő tava.. Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Újbesenyő tava!

A legközelebbi település Újbesenyő, 1,11 km távolságra található.
Fontos látványosságok és népszerű látnivalók (részletek bejelentkezés után)
Újarad tava 38,8 km-re.
Gerhardinum katolikus líceum Temesvár 13,8 km-re.
A tanintézetben kezdetben latin, majd német, a XIX-dik század közepétől az I világháborúig magyar, az 1920-as évektől román nyelven folyt az oktatás. A piarista kegyes tanítórend a magyarlakta vidékeken a 18-dik század első felében terjedt el - az ősi csanádi egyházmegyében Szentannán működtettek kollégiumot, amely a növendékek kis száma miatt 1788-ban megszűnt, majd az iskola II József rendelete alapján Temesvárra került.
Ópálos 49,8 km-re.
Ópálos a hegyaljai borvidék, illetve Arad környékének egyik népszerű kirándulóhelye.
Aradi vár 41,3 km-re.
Korunkra legjobban az újkori erőd maradt fenn, melynek meglátogatásakor fejet hajthatunk az 1848-49-es szabadságharc után itt kivégzett tábornokaink előtt is. Arad városának a történelem folyamán több vára is volt,sőt, maga a középkori városmag is máshol helyezkedett el, mint manapság.
Milleniumi templom Temesvár 15,1 km-re.
A temesvári Milleniumi templom a Gyárváros központjának számító Kossuth tér közvetlen közelében, a Coronini téren található. A nagy, székesegyházhoz mérhető római katolikus templomot Ybl Lajos tervezte neoromán stílusban.
Csekonics Jozsef mellszobra Zsombolya 29,9 km-re.
Vukovics Sebő sírhelye Berekszó 10 km-re.
Az E70-es nemzetközi út Temesvárról Zsombolyára vezető szakaszán, a falu területén 90 fokos kanyart ír le. Itt áll a román ortodox templom és annak kertjében, közel a hátsó kerítéshez húzódik meg a település legjelentősebb polgárának, Vukovics Sebőnek a síremléke.
Halastavak Zsombolya 29,4 km-re.
Maderspach Ferenc sírhelye Zsombolya 30,3 km-re.
Zsombolya központjából, a Szent Flórián szobortól indulva, a Polgármesteri Hivatal és a Stefan Jäger Múzeum előtt elhaladva jutunk el a városi temetőhöz, melynek körülbelül mértani középpontjában helyezkedik el a derékbatört oszlop alakú síremlék.
Római-katolikus székesegyház Temesvár 13,9 km-re.
A temesvári római-katolikus székesegyház az egykori Losonczi téren található, a város történelmi központjában. A csanádi püspökség székesegyházának alapkőletétele 1736 augusztus 6-án történt.
Szabadság-szobor Arad 41 km-re.
A meghirdetett pályázatra 14 terv érkezett, melyek közül Huszár Adolf nyerte el a bírálóbizottság első díját. Az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc vértanúinak tiszteletére a Vesztőhelyen emelt márvány obeliszk felállításával párhuzamosan kezdeményezés folyt  egy nagyméretű szoborcsoport létrehozására.
Bolyai János emléktábla Temesvár 14 km-re.
Bolyai János emléktábla - Jecza Péter, 1993. Bolyai János  utca, Temesvár.
Földvár Mezőzsadány 16 km-re.
Bezdini kolostor Maros Ártéri Természetvédelmi Terület 34,1 km-re.
Aradról a Perjámos felé vezető 682-es megyei úton Munár falu határáig, ahol jobbra tér egy keskeny aszfaltcsík, a letérőtől számítva 4 kilométer a kolostorig. Aradtól 35 kilométerre, a folyó bal partján, mélyen a Maros Ártéri Természetvédelmi Terület szívében helyezkedik el.
48-as Honvéd sírhely Gyergyámos 15,2 km-re.
Az E70-es nemzetközi út Temesvárról Zsombolyára vezető szakaszán, a Gyertyámos központjában a 693-as megyei útra kanyarodva jutunk el a köztemetőig, melynek a bejárattal átellenes határa mentén, közvetlenül egy tó közelében található a sírhely.
Kolostor és imaház Csebze 30,6 km-re.
Az északi szélén található a Csebze apáca-kolostor, a közeli temetőben pedig különleges imaház van. Csebze falu Csák községhez tartozik, és körülbelül 30 km-re délnyugatra található Temesvártól, 34 km-re kocsiúton.
Bakóvár tava 40,2 km-re. Aradi vértanúk vesztőhelye 40,9 km-re. Borvizes kút és fortyogó 26,9 km-re.
Borzák-malom Nagyvarjas 49,5 km-re.
A Borzák-malom, ma ipartörténeti múzeum és közösségi tér, a Nagyiratos községhez tartozó Nagyvarjas faluban található, a 59-60 szám alatt. Az egykori parasztmalmot 1940-ben építették és 1949-ig működött, majd a román állam elvette tulajdonosaitól, a kollektivizálás után raktárként használták.
Evangélikus lutheránus templom Arad 42 km-re.
Az aradi Evangélikus Luteránus templomot 1905 és 1906 között építették neogótikus stílusban Szántay Lajos tervei alapján. A templomot még Vörös templomnak is nevezik, mivel a külső borítását csiszolt vöröstéglából keszítették.
Tesöld tava 17,1 km-re. Gyertyámos tava 14,2 km-re.
Erzsébet híd Arad 40,2 km-re.
Arad déli részén, a Maroson átvezető hídnak az évek során több neve is volt, többek között : József főherceg híd-, Gróf Károlyi Gyula híd-, és Erzsébet híd-nak is nevezték. Most a Traian nevét viseli.
Ópálos Temeshidegkúti halásztó 46,8 km-re.
A tavat Temeshidegkúti halásztónak hívják, románul Iazul Zabrani, de a vízfelület Ópálos település területén található.
Máslak váraMáslak vára 33,7 km-re.
A községtől délkeletre, körülbelül 1 km-re találjuk Máslak várának maradványait. A Bánság északkeleti részében, a Ruszka-havasokból nyugatra messze kinyúló Lippai-hegycsoport (Erdőhát) vidékén,alacsony dombvidéken terül el Máslak (Maşloc) község.
Csíky Gergely mellszobrának helye Arad 40,7 km-re.
Nákó-kastély Nagyszentmiklós 44,3 km-re.
A nagyszentmiklósi Nákó kastélyban, a Pro Bartók Társaság rendszeresen szervez koncerteket, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kara és a Temesvári Nyugat Egyetem Zenei Fakultása közreműködésével, évente 3-4 alkalommal.
Bartók Béla szülőháza Nagyszentmiklós 45,4 km-re.
Nagyszentmiklós szülöttjének, a világhírű zeneszerző Bartók Béla szülőházának helyén álló épület falán egy kétnyelvű emléktábla hirdeti a helyszín fontosságát. A város életében élő hagyomány a Bartók kultusz, 2002 óta.
Sailer Antal-szoborcsoport Temesvár 13,7 km-re.
Sailer Antal-szoborcsoport a temesvári Gyermekklinikával szemben, a Mária királynő téren.
Gyertyánffy-kúria Gyér 48,2 km-re.
Csatád 22,6 km-re.
Csatád a román-szerb határ közelében fekszik. Sváb néprajzi központ, bár svábok már csak kevesen vannak itt.
Csörsz-árok SzabadhelyCsörsz-árok Szabadhely 49,9 km-re.
A Dunakanyartól indul, az Alföld északi peremén halad kelet felé a Tiszáig, majd Debrecen környékén délkeletre fordulva egészen az Al-Dunáig húzódik. Csörsz árka néven egy körülbelül 1260 km hosszú ókori védőműrendszer maradványait ismerik Magyarországon, mely mintegy körbekeríti az Alföldet.
Liebling-gyűjtőtó 37,7 km-re.
Petőfi Sándor-emlékmű Újszentes 12,9 km-re.
Az újszentesi Petőfi Sándor emlékmű közvetlenül a község központi parkjának előterében, a református templom előtt található.
Saroltavár 36,9 km-re.
Az egyetlen szabályos kör alaprajzú település a Bánátban. Charlottenburg, 1910 és 1918 között Saroltavár (románul Charlotenburg, korábban Charlottenburg, más néven Sarlota vagy Barita, németül Charlottenburg) Temesvártól 38 km-re északkeletre, a Berekszó jobb partján fekszik.
Cypress arborétum 38 km-re. Ötvösd tava 36 km-re. Fortyogó Temesszécsény 25,6 km-re. Tó menedékház Arad 38,6 km-re.
Középkori földvár Temeskenéz 12,3 km-re.
Illetve 600 m távolságra északnyugatra a patak földrajzi jobb partjától. A valószínűleg 13-14-dik századi földvár 2,25 km-re nyugat-délnyugatra található a temeskenézi ortodox templomtól.
Vidéki levendula Temesfüves 29,4 km-re.
Nem kérnek belépési díjat, a látogatás feltétele egy csokor virág vagy egy üveg illóolaj megvásárlása. A Vidéki Levendula levenduláskertbe Angustiafolia Sevastopolis fajtájú levendulát ültettek.
Nickyfalva tava 44,1 km-re.
Zongora Háza Jacques Faix Arad 41,4 km-re.
Az aradi Zongora Háza, melyben ma egy kulturális központ is működik, az egykori Batthyány utca (ma Püspükség, Episcopiei) 25 szám alatt található. A Jacques Faix emkékház, ahol a híres Zongora Szalon is található, ma kulturális eseményeknek is helyet ad.
Téglahíd Fény 41,5 km-re. Csála egykori vára Arad 37,8 km-re.
Útépítők emlékműve Szakálháza 9,4 km-re.
Az Útépítők emlékműve az E70-es nemzetközi út Temesvárról Zsombolyára vezető szakaszán, a 6-os kilométerkőnél található. Az egykor Szeged felé vezető országút volt az első, melyet a Temesközben kiköveztek (1831 és 1835 között).
Állatkert Temesvár 15,4 km-re.
Turbinák Temesvár 16,1 km-re.
A Béga csatornán vízlépcsőként is szolgáló erőmű épületét Székely László tervezte, 1907-ben kezdték építeni. Az 1910 nyarán üzembe helyezett Turbinák felszerelése két darab, háromkerekű, 560 lóerős Francis turbinából áll, 385 kilowattos, kétfázisú Ganz generátorokkal.
Római katolikus templom Vinga 21,1 km-re.
Az 1717 évi kamarai jegyzékben Vinka alakban fordul elő, de csak 9 házzal. Vinga, az arad-temesvári vasútvonal mentén fekvő nagyközség, első ismert birtokosa a Csák-nembeli Miklós, 1214-ben komáromi, 1222-24-ben csanádi, 1228-29-ben bihari főispán volt.
Hidasligeti tó 22,4 km-re. Mária Terézia-bástya Temesvár 14,1 km-re. Temesberény tava 39,1 km-re.
Falfestmény TemesvárFalfestmény Temesvár 13,1 km-re.
A festményt 2019-ben készítették, a Decemberi forradalom 30 éves évfordulója alkalmából. Románia legnagyobb falfestménye Temesváron található, a Nicolae Titulescu úton, egy régi siló épületének oldalán.
Arad-Temesvári Vasút Új-Aradi híd 41,6 km-re.
Arad-Temesvári Vasút vidéki Vasút pályaudvarából kiindulva Új-Aradot, Német-Ságot, Vingát, Orczifalvát, Merczifalvát és Szentandrást érintve Temesvárra vezet, ahol az államvasút pályaudvarába érkezik. A vonal hossza 55 km.
Honvéd-emlékmű Temesvár 15,9 km-re.
Az 1948-as Honvéd-emlékmű, vagy selyemgyártelki obeliszk, ahogy még nevezik, a Győrödi úton, a 6-os számú ház telkén áll. A Temesvár ostromában, 1849-ben elesett honvédek sírja fölé emelték, 1894 november 1-én a Temesvári Honvéd-Szobor Bizottság jóvoltából.
Temesvári csata emlékmű Újbesenyő 2,8 km-re.
A Temesvárt Nagyszentmiklóssal összekötő DN6-os országútról a 12-es kilométerkőnél bekötőút ágazik le Újbesenyő felé. Közvetlenül a falu szélén jobbra kell letérni egy a vasutállomás felé vezető úton, majd tovább a vasút mentén, mígnem feltűnik az a bokor melynek védelmében az obeliszk meghúzódik.
Csála erdő legvastagabb fája Arad 37,9 km-re. Prochaska család síremléke Temesvár 13 km-re.
Mária-emlékmű Temesvár 13,8 km-re.
Mária-emlékmű a Józsefváros és az Erzsébetváros határán, a Mária-téren - Temesvár.
Maroscsicsér tava 48,6 km-re. Majláthfalva tava 21,9 km-re. Gabonaraktár Gyér 48,3 km-re. Libus András madárles 34,2 km-re. Rózsafüzér rózsakert Mondorlak 44,4 km-re.
Aradi víztorony 40,8 km-re.
25 méter magas és erőd kinézete van, 1927-ben renoválták utoljára. Arad város ivóvíz ellátásának megoldására 1896-ban épült ez a víztorony, az annak idején Tűzoltók-terének nevezett helyen.
Endrődi Salacz Gyula szobor Arad 41,6 km-re.
Nyolc boldogság Temesvár 14 km-re.
Nyolc boldogság üvegablak-sorozat a püspöki palota folyosóján, az udvar felőli oldalon. Augustin Pacha utca 1 szám, Temesvár.
Kék-tó 41,6 km-re. Zöld Paradicsom-tó 7,8 km-re. Temesjenő tava 29,7 km-re.
Kálváriadomb Billéd 9,9 km-re.
A Temesvár felől Nagyszentmiklós felé utazva, Billédtől körülbelül 2 kilométerre, a jobb oldalon emelkedik a Kálváriadomb. Közvetlen közelében parkolóhely található, személygépkocsik számára.
Nagytopolyi gyűjtőtó 42,4 km-re.
Lipthay-kastély Lórántfalva 28,7 km-re.
A kastély főbejárata az országúttal párhuzamos utcára nyílik. A Lipthay-kastély Temesvár felől Nagyszentmiklós felé utazva, a Lórántfalván található, nem messze az 1785-ben épült római katolikus templomtól.
Szentháromság szobor Arad 41,2 km-re.
Az aradi Szentháromság szobrot a XVIII-dik századi pestisjárványok emlékére emelt eredeti fogadalmi szobor helyett állították 1901-ben. Az aradiak, eredeti fogadalmuknak megfelelően, ma is megismétlik az Úrnapi körmenetet, minden év Úr napját követő vasárnapján.
Temeskenézi mocsarak 14,4 km-re.
A temeskenézi mocsarak természetvédelmi terület, madárparadicsom - Temeskenéz és Baracháza között terül el.
Halásztó Iklód 31,2 km-re. Krátertó Temesszécsény 25,3 km-re. Fortyogó sárvulkánok 26,2 km-re.
Petőfi Sándor emlékmű Szabadfalu 13,9 km-re.
Látványos ünnepség keretében, először 1899 július 30-án állított emléktáblát az 1848-49 évi Honvédek Egyesülete ezen a helyen. Az emléktábla elhelyezése alkalmával született meg az ötlet, hogy a helyen ahol az áll, emeljenek fel egy nagyobb, díszesebb emlékművet Petőfi és a 48-as forradalom és szabadságharc emlékére.
Mezőzsadány tava 13,7 km-re.
Buziásfürdő 45,6 km-re.
Buziásfürdő Temesvártól 33 km-re fekszik. A fürdőhely jellegzetessége a város központjában levő hatalmas parkban található fából faragott sétapavilonok.
Nagyporond megfigyelő 33,7 km-re.

Természeti értékek - Temes megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Bejelentkezés után

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Újbesenyő tava adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Megleptél :) - Hát én nem halogattam, amint megláttam az oldalon a rejtést, rögtön indultam is a kisfiammal keresni. A leírás ezúttal is pontos volt, meg is találtuk a dobozt.
 • Kukori - Nem gondoltam, hogy meg fogom találni a dobozt, mikor felértem a tetőre. Annyi függőleges repedés van az ösvény mellett, hogy csak válogatni kell.
 • Tegnap kisfiaimmal felkutattuk ezt a ládát - Ádám 5 éves, Dávid 2, nagyot pancsoltak a forrás vizében. Nagy szemekkel bámulták, ahogy előbányásztuk a csalánnal körülnőtt kis fa alól a ládikát, és belerakták féltett kincsüket, egy csillogó kavicsot.
 • Vasárnap délutáni séta - Megtaláltam a rejtekhelyet. A doboz jó állapotban, jól elrejtve.
 • De igen kerestük - Csak nem kaptuk meg. Nem tudom, hogy a hó miatt, vagy el van tűnve.
 • Vargyas-szoros látnivalói - Úgy tűnik, hogy nem tekergek eleget, mert nem ismerem az Vargyas-szoros megnevezett látnivalóit. De tetszett a leírásod.
 • Feszültség a levegőben - A Csukás hegységből hazafele jövet, már sötétedéskor, megálltunk egy utolsó ladakeresésre. Bár az uthoz közel van, a hely elég ciheres, tele szúrós bokrokkal, ráadásul kidöntött otthagyott fenyő is nehezíti a terepet, hang aláfestést pedig a magasfeszültségü vezetékek vésztjósló sistergése ad.
 • Az öreg hölgyek nyomában - Nem olvastam el figyelmesen a leírást. A rejtek megközelítéséhez szükséges segédpont sem volt a megfelelő formátumban, valamint feltöltve a felhasználói felületen keresztül.
 • Gratulálok a jó helyválasztáshoz - Boér Imre vagyok Kolozsvárról. 2009 07 20-án 10h 52' 43''-kor (lefényképezett GPS adat) megtaláltam ezt a ládát.
 • Sajnos nem lett meg - Pedig úgy mászkáltunk a sziklákon mint a kismajmok. A gázfürdő azonban mindenért kárpótolt.
 • Első találat - Első találatom egy szűz láda. :) Az utat a főútról alig találtam meg.
 • Farkas-ösvény - A Farkas-ösvény kevésbé látogatott része a Vargyas-szorosnak, pedig egy kellemes sétára, rendkívűli kilátópontokkal nyújt lehetőséget, mindenképpen érdemes bejárni. Az odvas fa messziről integetett, nem volt kétséges hol kell keresni a dobozt.
 • Omul - Kerestem a betűket, és megtaláltam, elég hamar. Szerencsére nem voltak sokan a csúcson, így nyugodtan kereshettem.
 • A leírás kitűnő - A csokitojás tartalma - tisztázatlan körülmények között, hisz alig esett az eső - teljesen átázott és kegyetlenül megbüdösödött. De kicseréltük egy jól záródó, új noteszt tartalmazó PET előformára.
 • Ort der Ruhe - Ez az Ort der Ruhe a temetőkre használatos kifejezés, a csend, a pihenés helye. A Vörös-szakadék pedig valójában tele van élettel.
 • Érdekes - Elég könnyen ment, miután elmentek a szemetesek.
 • Hátha - Sajnos a ma éjszakai nyugodt álmodat már nem tudom biztosítani. De a holnapiról viszont gondoskodhatok.
 • Romos kripta - Siralmas hely nagyon meg rém rendezetlen. Kár az ősökért.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Újbesenyő tava? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Temes megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.