Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Evangélikus erődtemplom - Baráthely

Evangélikus erődtemplom - Baráthely


1283-ban Mons Marie néven jelentkezik a forrásokban. 1289-ben Morus, 1359-ben Orothia, 1374-ben Oroathay, 1528-ban Bretay, 1540-ben Parantia formában szerepel. A Mons Mariae (Mária-domb) helynév is, a falutól keletre, őrzi régi nevét.

Első plébánosának neve 1283-ból ismeretes: Sigfrid. 1452-ben és 1535-ben plébánosát név nélkül említik. 1441-ben Mihály a medgyesi dékánság vezetője. A XIII. századtól tehát van temploma, amelyet Mária Magdolna tiszteletére szenteltek. Ez megegyezik azzal a ténnyel, hogy Baráthelyt és a környező falvakat a tatárjárás után telepítették...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Turista látnivalók

Keressétek meg a Evangélikus erődtemplom Baráthely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Darlac
Hermann Oberth emlekere
Harom tolgy to
Kukullokoros

Hozzászólások
Pixel
Bodzaerdő...
Arról, hogy mi van rendjén, és mi nincs...
A bodzafánál...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc