Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Református templom - Kóródszentmárton

Református templom - Kóródszentmárton


Elso ízben 1324-ben jelentkezik oklevelekben Sanctus Martinus néven. 1325-ben Zethmarten, 1412-ben Korogzenthmarthon, 1511-ben Korod-Zenth-Marton, 1587-ben Korod Zentt Marthon formában fordul elő.

1324-ben jelentkező neve Szent Márton tiszteletére szentelt templomáról tanúskodik. Temploma legalább egy századdal előbb már állott. A XV. századi és későbbi változtatásokkal ma is megvan. Középkori tiszta katolikus lakói a reformáció idején reformátusok lesznek, a templommal együtt. A XVIII. században református anyaegyház, és e század...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
1829
1829
Bejárat körberepedve
Bejárat körberepedve
A torony
A torony
Toronyrészlet 1
Toronyrészlet 1
Toronyrészlet 2
Toronyrészlet 2
Oldalfal
Oldalfal
Toronyrészlet 3
Toronyrészlet 3

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Református templom Kóródszentmárton rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Laszlo Istvan siremleke Vamosudvarhely
 • Reformatus templom Szekelycsoka
 • Szaszszolos templom
 • Civilizacio Gocs
 • Gocs

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Új ládát rejtettünk

  A fotók alapján beazonosítottuk a rejteket, de a ferde fát már kivágták...
 • Bencével

  Együtt találtuk meg, miközben Balázsfalvára utaztunk, elhozni egy könyvörökséget (két tonna könyvet)...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc