Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Homorodkaracsonyfalva szelidgesztenyefai
Dungo feredo
Unitarius templom Okland
Madartani rezervatum Homorodszentpal

Hozzászólások
Szerencsések vagyunk...
Sisi...
Most megvan...


Unitárius templom - Homoródkarácsonyfalva

Unitárius templom - Homoródkarácsonyfalva


Homoródkarácsonyfalva a Kis-Homoród völgyében, Homorodalmás és Oklánd között fekszik. Az unitárius templomot körülvevő falon kívül helyezték el az emlékművet, rajta a felirattal: Erzsébet nagy királyasszonyunk áldott emléke mindaddig él, míg egy magyar szív dobog. 1904-ben karácsonyfalvi unitárius egyházközség.

1333-ban a pápai tizedjegyzék Krachni néven jegyzi, 1453-ban Karachonfalva a neve. Az 1567. évi regestrumban 30 kapuval szerepel. 1333-ban plébániatemploma van, ebben az évben papja, akit név szerint nem hoz a pápai tizedjegyzék, 3 banálist fizet, 1334-ben 2 régi banálist. A torony alatti kapu szemöldökkövén az 1495-ös (vagy 1496-os) évszám...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Turista látnivalók

Keressétek meg a Unitárius templom Homoródkarácsonyfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.04 másodperc