Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Vityál vára

Vityál vára


A Maros megyéhez tartozó Nyárádremetétől északra, 3 km-re fekvő, 800 m magas dombon Árpád-kori vár maradványait találjuk. A 12-13. századi várról, mely a korai kelet-erdélyi határvárak tagjának tekinthető, írásos adat nem maradt fenn.

Egy 1586-os határjárásban Vityal várromját mint a nyárádremetei határ északnyugati szélét említik. Megközelíthető Vármezőről vagy Nyárádremetéről, a piros sávval jelzett túraútvonalon. Figyelem! A várrom területén vaddisznók tartozkódhatnak. Orbán Balázs így ír Vityál váráról, a Székelyföld leírása c. művében: "E...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Foltos szalamandra
Foltos szalamandra
Foltos szalamandra 2
Foltos szalamandra 2

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Vityál vára rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Nyaradremete
 • Likas-ko Varmezo
 • Kisvasut allomas Varmezo
 • Romai ortorony Szakadat
 • Varmezo

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Vár az esőben

  A Pálos-kolostor után a várat vettük célba...
 • Likas-kő, vulkáni bomba, bejelentések

  A Likas-kőnél jártam már, lásd a képeimet, viszont a vulkáni bomba-sziklát nem tudtam beazonosítani...
 • Sok megtaláló, kevés bejelentés

  Az Alsó-Halas pataki homokbányától, jöttem ide, miután rejtettem a Tündérek forrásánál...
 • Vártúra

  Terepet jártam be az államvizsgámhoz és útba ejtettem a Vityálvárat is...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.09 másodperc