Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Bádogosok tornya - Nagyszeben

Bádogosok tornya - Nagyszeben


A volt Bádogosok tornya, a szebeni harmadik védőfal övezetnek része, a 16. században épült. A tornyot a színház előtti falszakasszal együtt 1877-ban lebontották.

Az egykori védelmi torony alapzatában fémlépcsőket rendeztek be, lerövidítve az útat a színház alagsora és a Cetatii utca között. A volt tornyot századunk elején 2 szint magaságában újraépítették, jól visszailleszve az épületegyüttesbe. A torony mellett van a Kövér (Vastag) torony, mely 1540-ben épült, kőből és téglából.
További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély kirándulóhelyei

Keressétek meg a Bádogosok tornya Nagyszeben rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Fazekasok tornya Szeben
Brukenthal palota
Katolikus templom Nagyszeben
Nagyszeben

Hozzászólások
Pixel
Vörös szőnyeg...
Probálkoztam...
Többször is a Bádogosok tornyánál...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc