Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Máréfalva védbarlangjai

Máréfalva védbarlangjai


Máréfalvától északra, a Leshegy nevű dűlőben sziklába vájt védbarlangok találhatók. A helybeliek Kőliknak nevezik a helyet. A hagyomány szerint, vész idején itt talált menedéket a máréfalvi nép.

Orbán Balázs így ír Máréfalva védbarlangjairól, a Székelyföld leírása című művében:

"A falu (Máréfalva) mellett északról magas hegy emelkedik, melyet Leshegynek a hagyományok szerint azért hivnak, mert ottan a hátrább fekvő Márévárának őrállomása volt a végett, hogy a Budvárából adott vészjelt...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély és Székelyföld látnivalói

Keressétek meg a Máréfalva védbarlangjai rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Marefalvi regi temeto
Fenyedi laz
Nagy-aratas Marefalva
Varmege szornye

Hozzászólások
Pixel
Énlakára menet...
ágak...
A geodoboz a helyén van...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.06 másodperc