Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Ünőkő

Ünőkő


Az Ünőkő 2279 méter magasan emelkedik Óradna fölé, ezzel a Radnai-havasok második legmagasabb csúcsa. Lábainál terül el a Kis- és Nagy-Lála tengerszem, valamint számos időszakos tó.

Tetejéről nyáron a következő panorámában lehet részünk: északon beláthatjuk a Máramarosi-havasokat, kelet felé a Szuhárd-hegység körvonalazódik, délkeleten a Borgói-, majd a Kelemen-havasok csúcsai tűnnek fel, nyugaton pedig végigkövethetjük a Radnai-havasok gerincét egészen a Pietroszként ismert Köves-havasig. Télen, kedvező...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Vízesés az Ördög-szoros környékén
Vízesés az Ördög-szoros környékén
Zöld dunyha
Zöld dunyha
Vasoxid okozta elszíneződés a patakban
Vasoxid okozta elszíneződés a patakban
Együttélés
Együttélés
Ott vagyunk már?? Ez ugye a Lála-tó?
Ott vagyunk már?? Ez ugye a Lála-tó?
Fényképező szarvasbika az Ünőkőn :)
Fényképező szarvasbika az Ünőkőn :)
Fénynyalábok, háttérben a Radnai-havasok főbb csúcsai
Fénynyalábok, háttérben a Radnai-havasok főbb csúcsai
Simogató napsugarak
Simogató napsugarak
Mekk mester
Mekk mester

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Ünőkő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Peleskoca nyerge fele
 • Nagy Lala-to
 • Gargalo csucs
 • Aranyos-Beszterce forrastava
 • Gargalo nyereg

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Kell ennél több?

  Havasszépe túra a Radnaiban...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc