Kis-Beszterce - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Dornisoara Poiana Stampei - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Suceava megye

Kis-Beszterce

A Kis-Besztercés-t legrövidebb úton a Ratosnya völgyén közelithetjük meg, kék keresztet, majd kék háromszöget követve. Nem ajánlom ezt az útvonalat, csak gyakorlott kalandra vágyó túrázóknak, mivel a jelzések nagyon gyengék, a kidőlt fák, a patak, meg a bokrok rendkivül nehézzé és lassúvá teszik a haladást. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***
Néhány kép:... *

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Kis-Beszterce rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
19669 Tiha-vízesés. A Tiha-vízesés a Kelemen Nemzeti Parkban található. 19798 Gyöngyös-patak vízesései. 22495 Illés sziklái. A Kelemen-havasok főgerincén levő Ruszka-csúcs délkeleti oldalában találhatók Illés kövei, másnéven Illés sziklái (Pietrele lui Ilies). 22906 Sziklakilátó. Sziklakilátó a Nedves-patak fejében. 23503 Tiha-tető. A Tihu csúcs megközelitését Palotailváról ajánlom: Ilva patak völgye (piros kereszt), Nagy Ilva patak völgye (kék kereszt), Tihu patak volgye (Tiha Ilvei kék pont). 24134 Tatár-tető. 25682 Kőnyúl. Az Ilvai Tiha-patak mentén, a Tiha-tető felé érdekes sziklaképződmények mellett haladhatunk el. 30593 Pietrosz-csúcs. A Pietrosz-csúcs, vagy Nagy-Köves, a Keleti Kárpátok legmagasabb vulkanikus eredetű csúcsa, 2100 m magas. 32794 Sebes-patak völgye. Sebes-patak völgye. 33444 Tamó sziklavára. Tamó sziklavára az 1862 méteres Tamó-tetőtől dél-nyugati irányba 900 m távolságra, 1820 m tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. 34424 Magyar-Negoj-tető. Magyar-Negoj-tető. 35372 Hegyes-szikla. 36631 Negoj védkunyhó. A Negoj-nyeregtől körülbelül 700 méterre található egy védkunyhó, a Negoj tisztáson. 37237 Veres-kő sziklái. A Veres-kő sziklacsoport az Apostolok szikláitól 4 km távolságra délnyugati irányba 1670 m  magasságban szintén a gerinc közelében helyezkedik el. 38905 Andezitszikla. A Bölényes-tető, román térképeken Zimbrul, egy természetvédelmi terület a Borgótiha községhez tartozó Báránykő falutól kelet-északkeletre. 39577 Kolibica-tó. Kolibica egy kis üdülőfalu, mely a Beszterce folyón felduzzasztott mesterséges tó partján épült. 43498 Borgói-hágó. A Borgói-hágó a Borgói-hegység keleti részében található 1201 m-es tengerszint feletti magasságban.

Néhány székely szó jelentése:
Cüvek = Cölöp. Czüvek = Kisebb és rövidebb karó, amit a földbe vernek. Dajnál = Énekel. Debella = Kövér asszony. Decka = Deszka. Degenyeg = Petróleum terméke, amit a szekér kenésére használnak.

- Maros megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Zurzugó-tető 1.12 km-re. Zurzugó-tető - Kelemen-havasok.
Sztrunior-tető 1.81 km-re. Sztrunior-tető - Kelemen-havasok.
Kis-Tiha-nyereg 4.24 km-re
RH1961 Kis-Tiha-nyereg
Tündér-tó 5.15 km-re. Tündér-tó - Kelemen-havasok.
Sziklafal 5.76 km-re
RH3755 Sziklafal Gyöngyös-patak

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • karbantartás, pápánás - A társrejtő természetesen a rejtő társa - avagy párja, ha úgy tetszik, aki hűségesen várja haza a rejtőt a lehetőségek országából (s akivel Kelemen-gerinctúrájuk alkalmával együtt rejtették tavaly a dobozt)...
 • Karbantartás, geodobozok és a papné - Nem tudom, hogy ki lehet a társrejtő, viszont István tudom, hogy élete kalandját éli a minden lehetőségek országában...
 • Elkallódott - Sajnos ennek a ládának annyi...
 • ladalopo - Hazakerult a rejto a lehetosegek orszagabol :)) Sajnalom hogy laba kelt a kisbesztercei ladamnak :( Ha sikerul meg iden eljutnom oda, igerem ujratelepitem ha nem lesz tul nagy a ho...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.