Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Rupert Mayer emlekhely Kostelek
Kostelek hataraban
Hosok keresztje Kostelek
Szello-teto csucs

Hozzászólások
Új út...


Kóstelek

Kóstelek


Kósteleki keskeny palló, Ott rúgott meg engem a ló. Ha még egyszer megrúg a ló, Leszek egy semmirevaló. Szépvizen az idősebbek még jól ismerik a fenti versszöveget. Azért éppen Szépvizen, mert Kóstelek Szépvizhez tartozó település volt. Kóstelek a Tatros folyóba ömlő Kóstelek vagy Szulca-patak völgyében nyúlik el kb. 3 km hosszúságban.

A madéfalvi veszedelem után a hegyek rejtekébe menekülő csíkiak alapították. Azok menekültek ide, akik nem akartak végleg Moldvába menekülni. Ellenben, ha az osztrák katonaság üldözte őket, csak át kellett lépniük a patakon, és máris egy másik országban voltak. Kósteleken ugyanis a patak az ezeréves határ. Kilencszáz...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Turista látnivalók

Keressétek meg a Kóstelek rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc