Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Kóstelek

Kóstelek


Kósteleki keskeny palló, Ott rúgott meg engem a ló. Ha még egyszer megrúg a ló, Leszek egy semmirevaló. Szépvizen az idősebbek még jól ismerik a fenti versszöveget. Azért éppen Szépvizen, mert Kóstelek Szépvizhez tartozó település volt. Kóstelek a Tatros folyóba ömlő Kóstelek vagy Szulca-patak völgyében nyúlik el kb. 3 km hosszúságban.

A madéfalvi veszedelem után a hegyek rejtekébe menekülő csíkiak alapították. Azok menekültek ide, akik nem akartak végleg Moldvába menekülni. Ellenben, ha az osztrák katonaság üldözte őket, csak át kellett lépniük a patakon, és máris egy másik országban voltak. Kósteleken ugyanis a patak az ezeréves határ. Kilencszáz...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Kóstelek rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Rupert Mayer emlekhely Kostelek
 • Kostelek hataraban
 • Hosok keresztje Kostelek
 • Szello-teto csucs
 • Szello teto

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Új út

  Itt is jártunk már, de most az új, közösen, kalákában javított úton csodálkozunk alá a Szellő tetőről...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc