Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Magyarvista

Magyarvista


Magyarvista Kalotaszeg egyik jelentős települése, Kolozsvártól 20 km-re a Nádas mentén, a díszes népviseletéről ismert Cifra-Kalotaszegen. Itt ma is élnek a magyar népszokások. Megőrizték a pompás népviseletet, melyet a falubeliek ünnepnapokon magukra öltenek. Lakói messzeföldön híres kőfaragók, akik az Országház építésénél is ott voltak. A falu neve  legkorábban egy 1229-es okiratban volt megemlítve Visata néven.

A falu fő nevezetessége Árpád-kori református temploma, amely a környéken a legszebb és berendezése is mind régi időkből maradt korunkra. A templom eredeti részei román koriak a XIII. század második felébol. Ezek: a négyszögu szentély alaprajza, a félköríves diadalív, a befalazott sekrestyetartó, a nyugati félköríves kapu és a nyugati...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Rozetta
Rozetta
A templom belülről
A templom belülről
A kazettás mennyezet Umling Lőrinc munkája
A kazettás mennyezet Umling Lőrinc munkája
A templom belülről
A templom belülről
A harangláb
A harangláb
A doboz
A doboz
Vistai ház
Vistai ház
Emlékmű Magyarvistán
Emlékmű Magyarvistán
A magyarvistai református templom belseje
A magyarvistai református templom belseje
A templomhoz vezető lépcsősor
A templomhoz vezető lépcsősor

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Magyarvista rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Reformatus templom Szucsag
 • Merai Varhegy
 • Varkastely Gyalu
 • Keresztelo medence Magyargorbo
 • Reformatus templom Ture

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Magyarvistai templom

  Szép kis templom...
 • Az első hely az első megtalálónak

  Szia, örülök, hogy megtaláltad...
 • Magyarvista

  A szombati biciklizésem alkalmával találtam meg ezt a geodobozt...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc