Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Vidraru gát

Vidraru gát


A Vidraru tavat mesterségesen hozták létre az Arges folyón épített gát által, 1966-ban, elektromos energiatermelés céljából. A gát építése 5 és fél évet vett igénybe. Egy hasonló építkezés ma 450 millió euróba kerülne.

A Vidraru tóhoz Curtea de Arges felől, déli irányból, a DN 7C jelzésű műúton lehet eljutni. Erdélyből pedig a DN 1-en, Nagyszebentől Kercisóráig, majd végig a Transzfogarason, de csak júliustól októberig. A Vidraru gát 307 méteren része a Transzfogarasnak, melyet 8 évvel a gát építése után avattak fel....

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Románia látnivalói

Keressétek meg a Vidraru gát rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Poenari var
Sztan volgye kanyon
Felhagyott banyajarat Leszpez laba
Caltun patak zuhatagjai

Hozzászólások
Pixel
Geodoboz és perec...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc