Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Poenari vár

Poenari vár


A Poenari várat két szakaszban építették. Az őrtornyot a XIII. században, Negru Voda uralkodása idején. A várfalakat és a félkör alakú tornyokat pedig a XV. században, Vlad Tepes uralkodása idején. A vár menedéket nyújtott az uralkodónak, és egy kisebb, 5-7 katonából álló csapat állomásozott benne.

A törökökkel vívott harcban nem volt jelentős szerepe, 1550 körül elhagyják. Az 1915-ben bekövetkezett földrengés alkalmával a várfal északi része leomlik, az alatta levő sziklával együtt. A jelenlegi felújítás 1972-ből származik....

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Híd
Híd
3319
3319
Látogatási díjak
Látogatási díjak
Látogatási program
Látogatási program
1480 lépcsőfok
1480 lépcsőfok
Bejárat
Bejárat
Poenari vár
Poenari vár
Akasztófa
Akasztófa
Karóba húzott bábuk
Karóba húzott bábuk
3336
3336
Falak között
Falak között
A vár alaprajza
A vár alaprajza

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Poenari vár rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc