Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Tatár-kápolna - Vargyas-szoros

Tatár-kápolna - Vargyas-szoros


Amennyiben Kirulyfürdő vagy Homoródalmás felől közelítjük meg a Vargyas-szorost, először a Kő-mezőbe érünk. Itt bújnak meg egy gyertyánfacsoport között a Tatár-kápolna romjai. Szemben látható a Pipások dombja, amely régészeti lelőhely is.

A Kő-mező másik, csupasz sziklaszáláról jó rálátás nyílik a 150 méterrel alattunk kanyargó, sziklafalak közé szorult Vargyas-patakra. A Tatár-kápolna és a Pipások dombja között egy földtöltést és árkot lehet megfigyelni. Ez a Tatársánc, a székelyföldi töltésrendszernek, gyepűvonalnak a része. Érdemes kikapaszkodni...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
A Tatár-kápolna romjai
A Tatár-kápolna romjai
Ami a kőfalból megmaradt
Ami a kőfalból megmaradt
A kápolna
A kápolna
A kápolna
A kápolna
A kápolna
A kápolna
Kápolnarom
Kápolnarom
Virág
Virág
A szoros
A szoros
Gyík
Gyík
Bogár, rovar, pillangó?
Bogár, rovar, pillangó?
Tökéletes álcázás
Tökéletes álcázás
Kis tájékoztató
Kis tájékoztató

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Tatár-kápolna Vargyas-szoros rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Vandorsolyom vasalt maszout kilatopont
 • Hegyi menedekhely Vargyas-szoros
 • Vandorsolyom via ferrata beszallasi pont
 • Vargyas patak
 • Denes Istvan emlekdoboz

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Kápolna

  Nemrég, 20-án, voltam a kápolnánál, s ellenőriztem a dobozt, a régit...
 • A kápolna romjainál

  Alig pár lépésre a kilátóhelytől, a természet visszahódította az egykori kápolnát...
 • Kápolna

  Egy jó séta után értünk a kápolnához...
 • Hajdani epulet a semmi kozepen

  Mindig is erdekesnek talaltam azokat az epitmenyeket amelyeket a "semmi kozepen" hoztak letre, viszonylag tavol a telepulesektol...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.07 másodperc