Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Ortodox-zsidó temető - Marosvásárhely

Ortodox-zsidó temető - Marosvásárhely


A szétválást követően az ortodoxiát felvállaló marosvásárhelyi izraeliták minden területen függetlenedni próbáltak. Teljesen normális volt, hogy a két zsidó közösségnek meglegyen a saját temetkezési helye, ahova csak a sajátjait temeti el. Az ortodoxok a Kövesdombon szereztek területet erre a célra, ahol még a 20. század közepén is csak zöldséges kertek voltak elvétve egy-két házzal.

A II. világháború utáni korszakban megszűnő ortodoxiával az ide való temetkezések is elmaradtak. Jelenleg el van gyomosodva és sokáig át lehetett mászni a megrongálódott kerítésen. Forrás

A temető meglátogatásához a következő lehetőségek vannak:
További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély és Székelyföld kirándulóhelyei

Keressétek meg a Ortodox-zsidó temető Marosvásárhely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Kiralykut
Malomko utca Marosvasarhely
Csonka haz
Atjarohaz

Hozzászólások
Pixel
Zörgessetek és megnyittatik néktek...
Harapós kutya...
Terepszemle...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc