Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Hódtanya a halastóban - Lemhény

Hódtanya a halastóban - Lemhény


Hódtanya vagy halastó? Lemhény határában nemrég halastó létesült. A kis patak medrén 3-4 kisebb gátacska van, a víztükör hosszan nyúlik el. A Háromszékben olvastunk róla, a hódrágás-gyanús fákat értetlenül szemlélgetve kérdezzük: Vajon ide is beköltöztek? A halastó partján egy hermelin íncselkedett velünk. Odébb érdekesen megrágott, hódok munkájának kinéző facsonkok és víz menti csapások, friss lékek és lábnyomok a jégen.

Csomortán patakán a hódok által épített gát miatt felgyűlt a víz, kilépett a mederből, és elárasztotta a szántóföldeket. A megyei talajjavító vállalat munkatársai csütörtökön eltávolították a gát egy részét. A brassói Mezőgazdasági és Erdészeti Kutató­intézet irányításával és felügyeletével 2004-ben kezdték...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Tóparton
Tóparton
Mi az a kis apró fehér állatka?
Mi az a kis apró fehér állatka?
Hódrágás
Hódrágás
Vészkijárat?
Vészkijárat?
Nyomok a jégen
Nyomok a jégen
gps
gps
Óvd a természetet
Óvd a természetet
A hód munkája
A hód munkája
8794
8794
Fürödni tilos
Fürödni tilos
Pihenőhely
Pihenőhely

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Hódtanya a halastóban Lemhény rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Farkasvar Bereck
 • Lemheny Szent Mihaly templom
 • SZNM 2 Lemheny
 • Katolikus templom Bereck
 • SZNM 1 Bereck

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Talán egy holdfényes éjszaka újra eljövök

  Már késő volt, sötétedéskor érkeztem a tavacskákhoz...
 • Egy uj dolog

  Marcius idusat felhasznalva vegigjartam Felso Haromszek falvait, Lemhennyel kezdodoen...
 • Ev vegi seta

  Ev vegi seta alkalmaval megkerestuk, alkalmam volt kiprobalni a c...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc