Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Szent Istvan Korona Csiksomlyo
Baratok feredeje
Baratok feredeje Domszi
Jezus hagoja keresztut

Hozzászólások
Kápolna...
Kiürítve és vagdalva...
Hóban...


Szent Antal-kápolna - Csíksomlyó

Szent Antal-kápolna - Csíksomlyó


A csíksomlyói Szent Antal-kápolna a Kis-Somlyó hegy délnyugati oldalán áll. Páduai Szent Antal tiszteletére szentelt barokk kápolna.

Egy kisméretű XVII. századi kápolna átépítésével jött létre, melyet az 1661-es török-tatár pusztításokkal hoznak kapcsolatba. A hagyomány szerint egy Mák János nevű ferences testvér a Kis-Somlyó oldalába menekült a tatárok elől.

Félelmében fogadalmat tett Szent Antalnak, hogy amennyiben túléli a veszedelmet, kápolnát épít...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Térkép

Keressétek meg a Szent Antal-kápolna Csíksomlyó rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc