Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette

Nepomuki Szent János szobra - Gyergyószentmiklós - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Nepomuki Szent János szobra - Gyergyószentmiklós

Nepomuki Szent János szobra - Gyergyószentmiklós, 1750...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Nepomuki Szent János szobra - Gyergyószentmiklós képtárból:

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Nepomuki Szent János szobra Gyergyószentmiklós rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Fogarasy Mihály püspök mellszobra 0.05 km-re - Fogarasy Mihály püspök mellszobra - Gyergyószentmiklós, 1993. * Fejér Dávid mellszobra 0.22 km-re - * Szent Miklós-szobor 0.29 km-re - * Salamon Ernő Gimnázium 0.29 km-re - * Örmény templom 0.34 km-re - A Gyergyói-medence keleti felében, a Marosba ömlő Békény-patak partján terül el Hargita megye harmadik legnagyobb városa. * Angyaljárás Gyergyószentmiklóson 1.76 km-re - Tisztelt címzett: Délia, Jenő, és Dalma. * Vasútállomás Gyergyószentmiklós 2.27 km-re - * Jézus Szent Szíve kápolnája 2.47 km-re - Gyergyószentmiklósnak a Gyilkos-tó felé tartó kijáratánál, a Békény- és a Vár-pataka között, meredek sziklaszirt tetején áll a kápolna. * Szent Anna-kápolna 3 km-re - A várostól északra, az 1087 m magas Csobot-hegyen egy magyar és egy örmény római katolikus Szent Anna kápolna áll. * Síugrósánc 3.71 km-re - Síugrósánc - Gyergyótekerőpatak. * Felső-Nyírkert 8.53 km-re - A Felső - Nyírkert tanösvény a Maros bal partján, a Holtágon belüli területen létesült. * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Nyivog = Nyávog. Nyugossa = Nyugtassa. Nyújtó = A kerekek közti rúd. Nyüszülcén = Nyoszolyólány. Nyuvad = Fullad. Odájig = Addig. Odébb = Távolabb. Odor = Szénapadlás. Ojtott nyúl = Szamár. Olhajt = Óhajt valamit.

Turisztikai látnivalók a közelben


Both-vára
Both-vára
Gyergyószentmiklósról a Gyilkos-tó felé haladva, a Békény és a Várpataka találkozásánál, az út bal oldalán emelkedik a Várdomb.
Katolikus templom
Katolikus templom
A Gyergyói-medence keleti peremén elterülő Tekerőpatak körtefája Bálint István házának kertjében él már több mint 50 éve.
Szent Róza kápolna
Szent Róza kápolna
Tekerőpatak fölött, a Vasláb felöli dombon áll a röviden csak Szent Rózának nevezett kápolna.
Szarvas-forrás
Szarvas-forrás
A Szarvas-forrást a gyergyószentmiklósi Közüzem építette.
Lázár várkastély
Lázár várkastély
Lázár várkastély - Gyergyószárhegy.
Enduro Crossmotor pálya
Enduro Crossmotor pálya
Güdüctelep Gyergyószárhegytől 6 km-re, Gyergyószentmiklóstól 12 km-re, Csíkszeredától pedig 67 km távolságra található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.