Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Négy ismeretlen magyar honvéd sírja - Hegyes-havas

Négy ismeretlen magyar honvéd sírja - Hegyes-havas


Négy ismeretlen magyar honvéd sírja - Hegyes-havas. 1944 augusztus-szeptember. A Hegyes-havas csúcsa alatt kb. 100 m északra, az egykor lőállás mellett. Az orosz csapatok, a Gyimesi-szorost megkerülve, a hegyeken át igyekeztek a Gyimesfelsőlok és Gyimesbükk közötti főútra kijutni. A súlyos harcok nagy orosz veszteséggel jártak. A csúcs környékén ismeretlen helyeken nyugszanak katonák.

A bejelentés időpontja: 2016 április 16 A rejtekhely típusa: Érdekes hely, POI...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Négy ismeretlen magyar honvéd sírja Hegyes-havas rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc