Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Wopser-sánc - Újradna

Wopser-sánc - Újradna


Újradna közelében az első katonai felmérés három sáncot, őrhelyet ábrázol. Ezek közül kettő a mai község területén van jelölve. A harmadik objektum, az úgynevezett Wopser sánc, a mai településtől keletre található.

Ezt a sáncot, egy ma már alig használt útvonal őrzésére, az ott zajló forgalom felügyeletére építhették a XVIII. század utolsó harmadában. A helyszínen, ma egy 10 x 10 méteres kis plató figyelhető meg, melynek középső része erősen bolygatott. Itt állhatott az őrség szállásául szolgáló barak épület. Ezt kívülről a nyugati,...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Kilátás a sánctól - 2
Kilátás a sánctól - 2
Oldalsánc
Oldalsánc
Útellenőrző Wopser-sánc
Útellenőrző Wopser-sánc
Újradna
Újradna

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Wopser-sánc Újradna rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
  • Templomtorony Oradna
  • Nagy Lala-to
  • Unoko
  • Peleskoca nyerge fele
  • Radnai hago

  • Hozzászólások

    Pixel


    A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc