Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Bagoly-forrás - Oltszem - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Bagoly-forrás - Oltszem

Bagoly-forrás - Oltszem

Az oltszemi fürdőközpont az Olt lankáján helyezkedik el...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Bagoly-forrás - Oltszem képtárból:

Kiapadva
Kiapadva
A régi, beázott doboz
A régi, beázott doboz
Ház a vasút mellett
Ház a vasút mellett
A kút, ami már nem kút
A kút, ami már nem kút

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Bagoly-forrás Oltszem rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Oltszemi emlékpark 1.5 km-re - A turulmadaras emlékmű 2006-ban készült a honfoglalás és hősi halottak emlékére. * Erzsébet-kert 3.33 km-re - Az Erzsébet-kert a bencefalvi falurészben fekszik. * Barokk kapu 5.9 km-re - Bodoktól délre az Olt bal partján található Étfalva. * Répás medence 7.35 km-re - Ha a Répás medence vizében két hétig napi tíz percig mártózunk, jótékony hatással lesz érrendszeri betegségeinkre, serkenti a vérkeringést, jó csonterősítő hatása van, és nyugtatja az idegrendszert. * Katolikus temető 8.29 km-re - Zalánpatak római katolikus temploma 1863-ban épült, a Kisboldogasszony tiszteletére. * Veres barátok templomának romja 8.39 km-re - Sepsikőröspatak és Kálnok közötti dombon áll a Veres barátok templomának romja. * Római katolikus templom 9.18 km-re - * Református templom 9.22 km-re - 1407-ben Fothos néven írják az oklevelek. * Hatod-tető 10.68 km-re - Mikóújfalutól Kisbacon fele, a Hatodról belátható az egész medence. * Unitárius vártemplom 10.86 km-re - A sepsiárkosi unitárius templom berendezéséből figyelemre méltó a gótikus orgona, a márványozott festésű, három faragott vázával díszített papi szék, valamint a késő klasszicista, díszítetlen padsor. * Szentkereszty-kastély 10.96 km-re - A Szentkereszty-kastély Sepsiárkos alsó végében helyezkedik el, a főutról jegenyesor által határolt ut vezet fel hozzá. * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Celebula = Viselt ruhanemű egy csomagban. Celleng = Állingál. Cibre = Becsinált leves. Fokhagymás, ecetes, tojásos és tejfeles lé csirkével. Cindura = Vizsga. Cinka = Fiatal leány, bakfis. Cire = Ág, kosárkötésre való venyige. Rőzse. Cők = A bekavart kovász, mielőtt az egész lisztet hozzászitálnák. Cőkös kenyér = Komlóskenyér. Cőkös kosár = Amelybe teszik a tésztát, vagyis szakajtó. Cömpő = Bütülésnél levágott rész.

Turisztikai látnivalók a közelben


Sóskút-forrás
Sóskút-forrás
Oltszem Sepsiszentgyörgytől északra fekszik.
Leánykavár
Leánykavár
A Leánykavár egy régi erődített település.
Herecz vára
Herecz vára
Az Olt és a Herec patak között, a Bodoki-havasok egyik nyugati hegylábának közvetlenül az Olt fölött emelkedő, Várhegynek nevezett magaslatán található Herecz vára.
Sütei borvíz feredő
Sütei borvíz feredő
A sütei borvíz az oltszemi erdőben, a Sütei patak völgyfejében tör a felszínre.
Református templom
Református templom
Sepsibodok látnivalója a református temploma, melynek különlegessége a hatalmas szívmintákkal díszített karzata.
Kincsás vára
Kincsás vára
A Bodoki-tetőtől délre található az a havasi legelő, melyet Kincsás-tetőnek neveznek és amely tulajdonképpen Kincsás várának belterülete.
Református templom
Református templom
Orbán Balázs és Entz Géza szerint Zalán templomának román kori kapuzata feltehetőleg 12-13.
Bodok-csúcs
Bodok-csúcs
A Bodoki hegyseg névadó, de nem a legmagasabb csúcsa.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Egy kut ami nincs es van - Egy szep kut kovacsoltvasbol de szarazon, sajnos...
 • Sasszem a Bagoly-kútnál - A GPS kicsit félre húzott, az emlékmű fele, de meglett a doboz, bár elég szemetes helyen lapult...
 • Másik vizes túra - Most sem volt szerencsénk az idővel...
 • Villanyfa - Egy csendes vasárnapi fürdőzéssel kapcsoltam össze a doboz keresést...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.