Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Nepomuki Szent János-kápolna - Csíksomlyó

Nepomuki Szent János-kápolna - Csíksomlyó


A Nepomuki Szent János-kápolna a csíksomlyói kegytemplom előtti templomkert bal oldalán áll, a kerítőfalba építve. 1767-ben épült Salamon Imre kolostori gondnok saját költségén. A kis kápolnát az utazók védőszentje, Nepomuki Szent János tiszteletére szentelték fel. Hossza 4,4 m, szélessége 3,2 m.

Régen a homlokzati szószéknél fogadták a búcsúra érkező zarándokokat, akik ezután Mária-énekeket énekelve a kegyszoborhoz vonultak. Homlokzatán az 1817-es évszám olvasható, 1921-ben és 1928-ban restaurálták.

A kápolna mellett található az 1567. május 17.-i Tolvajos-tetői csata emlékoszlopa. Rajta a következő felirat olvasható:...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély és Székelyföld kirándulóhelyei

Keressétek meg a Nepomuki Szent János-kápolna Csíksomlyó rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc