Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Székelybánja vára 2 - Lécfalva

Székelybánja vára 2 - Lécfalva


A vár a Cófalva és Lécfalva között található, a Feketeügy jobb partján. A várhegy nem más mint a felsőháromszéki medencéből kiemelkedő tektonikus tanúhegy, amelyet több száz évvel ezelőtt még, a Feketeügy teljesen körülfolyta, és csak az északkeleti részen kapcsolódott a fennsíkhoz.

A vár egy reneszánsz típusú vár volt, amit ma már gyepszőnyeg és szántóföld takar teljesen. A háromszéki fejedelmi várak közé tartozott, a XVI. században építették. Rövid ideig létezett, egy pár évtizedig. Építése és pusztulása 1562-1599 közé tehető, ez a Báthoriak és Mihály vajda ideje. Kapcsolatba hozható az udvarhelyi Székelytámadt...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Várhegy - 2
Várhegy - 2
Maga a várhegy
Maga a várhegy
Várhegy az elővédművel
Várhegy az elővédművel
A vár belterülete
A vár belterülete

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Székelybánja vára 2 Lécfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Szekelybanja vara 1 Lecfalva
 • Lecfalva
 • Reformatus templom Egerpatak
 • SZNM 7 Maksa
 • SZNM 8 Ereszteveny

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Nahat-nahat

  Igaz mar 2013-ban talaltam egy rejtekladat itten a vadalmafa alatt...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc