Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Reformatus templom Szekelyudvarhely
Marton Aron ter
A tudas kutja
Uldozottek es aldozatok emlekmuve

Hozzászólások
Megtalaltam...
Munkálatok...
Re: Vasszékely...


Vasszékely

Vasszékely


A Székelyudvarhelyen áthaladó idegeneknek is ismert megállóhelye a Patkó. Itt áll a Vasszékely. Szinte minden település állított emlékművet az első és második világháború hősi halottainak tiszteletére. Ezek sorában talán a legszebb a székelyudvarhelyi emlékmű, a Vasszékely. Új emlékmű, de a régi időkre hívja fel a figyelmet.

A 2000. március 15-én leleplezett Vasszékely egy régebbinek a másolata. Az eredeti 1917-ben készült és a 82-es gyalogezred hősi halottainak állított emléket. Vasszékelynek hívták, de a háborús idők miatt fából készült, de apró vasszegekkel, vaspikkelyekkel borították. Innen a neve. Eredetileg a Felső Piactér felső részében állott, faragott...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Vasszékely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.04 másodperc