Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Szaszmagyaros
Szaszveresmart
Boloni halastavak
Diakemlekmu Barcafoldvar

Hozzászólások
Az erdei út már nehezen járható...
Krizba vára...
Ez igaz lenne.....


Höltövény vára - Krizba

Höltövény vára - Krizba


Brassótól északra, a Persányi-hegység keleti szélén, Krizba falu közelében, az 1002 m magas Várhegy sziklatetején található Höltövény vára. Valószinűleg egyike annak az öt várnak, melyet a II. Endre által 1211-ben a Barcaságba behívott német keresztes lovagok építettek. Jelenlegi maradványai egy, a bejárattal szembeni oldalon levő nagyméretű torony romja, valamint csekély alapfalmaradvány.

Orbán Balázs így ír Höltövény vagy Krizba váráról, a Székelyföld leírása című művében:

A Krizbai havas részben ős erdőségekkel boritott, részben gyönyörű idomzatú szikla csucsokkal koronázott havaslánczolat közepe táján, egy merészen fellövellő hegyes sziklaszál...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Höltövény vára - Krizba rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc