Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Cece vara Varelen
Kaszonjakabfalvi panorama
Csangotelepi hago
Kotlott borviz

Hozzászólások
Re: Nektek hogy sikerült?...
Re: Veresszéki borvíz...
A keritesen kivul van...


Veresszéki borvíz

Veresszéki borvíz


Kászonjakabfalvától 7 km-re  a Borvíz patak völgyében található. A múltban a Balásiak tulajdonában volt. Vizét palackozták Salvator néven. Történetében dr. Fogolyán Kristóf és Kós Károly nevével is találkozunk. A 80-90-es években  a borvíztelep  romos, elhanyagolt állapotba került. Napjainkban Kurkó Gyárfásnak köszönhetően felújulóban van.

Kászonjakabfalvát 1567-ben a regestrum 33 kapuval jegyzi Jakabfalva néven. 1569-ben is Jakabfalvaként említik. Nem volt középkori temploma. Hívei a nagykászoni templomhoz tartoztak. 1767-ben kérik, hogy önállósítsák, mint plébániát. Már előbb építenek templomot, mert kisebb harangjuk felirata szerint az 1724-ben készül Jakabfalva részére:...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Veresszéki borvíz rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc