Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Tau a ferences kereszt
Tamasi Aron sirja
Katolikus templom Szekelypalfalva
Katolikus templom Nyikomalomfalva

Hozzászólások


Református templom - Kecset

Református templom - Kecset


Az 1567. évi regestrumban Kechijet néven 15 kapuval jegyzik. Már előbb, 1497-ben jelentkezik egy családi névben. Középkori templomról az oklevelek hallgatnak. Orbán Balázs írja: A két csermely közötti dombot régi templom koronázta. Az 1660–1690 közötti években készült leltár említi a templomot. A régi templom mellé építik 1795-ben a különálló fatornyot, melyről felirata beszél. A templomot lebontják és anyagának felhasználásával 1830–1840 között új templomot építenek.

A templom építése alkalmával a fundamentumból egy kőből faragott szenteltvíztartó került felszínre. A papi telken őrizték, majd a sepsiszentgyörgyi múzeumban helyezték el. Ez a szenteltvíztartó, mely a katolikus korból származhat, arra enged következtetni, hogy itt egy XVII. század előtti középkori templom állhatott, amelynek helyébe...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Református templom - Kecset rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc