Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Református templom - Kecset

Református templom - Kecset


Az 1567. évi regestrumban Kechijet néven 15 kapuval jegyzik. Már előbb, 1497-ben jelentkezik egy családi névben. Középkori templomról az oklevelek hallgatnak. Orbán Balázs írja: A két csermely közötti dombot régi templom koronázta. Az 1660–1690 közötti években készült leltár említi a templomot. A régi templom mellé építik 1795-ben a különálló fatornyot, melyről felirata beszél. A templomot lebontják és anyagának felhasználásával 1830–1840 között új templomot építenek.

A templom építése alkalmával a fundamentumból egy kőből faragott szenteltvíztartó került felszínre. A papi telken őrizték, majd a sepsiszentgyörgyi múzeumban helyezték el. Ez a szenteltvíztartó, mely a katolikus korból származhat, arra enged következtetni, hogy itt egy XVII. század előtti középkori templom állhatott, amelynek helyébe...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Református templom Kecset rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc