Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Evangelikus templom Szekelyzsombor
Unitarius templom Homorodujfalu
Mirkvasari oreg tolgyfas legelo
Mirkvasar templom

Hozzászólások
Vár a dombon...
Vár a tetőn...
Re: Székelyzsombor...


Parasztvár - Székelyzsombor

Parasztvár - Székelyzsombor


A Kis-Homoród patak két partján fekszik Székelyzsombor. Felette magasodik Székelyzsombor vára. A 16-17. századi várról okleveles nyom alig maradt.

A szász eredetű falu 1488-ban említett német neve, Sommerburg, valószínűvé teszi, hogy ekkor már állt a vár. A bejárat felett az 1692-es évszám látható. Ez talán az 1690. év utáni javításokra utal. A ma már nem látható külső falat 1818-ban bontották le. A vár épületei ezután már csak a lakosság javainak tárolására szolgáltak. A vár...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Látnivalók

Keressétek meg a Parasztvár Székelyzsombor rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc