Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Parasztvár - Székelyzsombor

Parasztvár - Székelyzsombor


A Kis-Homoród patak két partján fekszik Székelyzsombor. Felette magasodik Székelyzsombor vára. A 16-17. századi várról okleveles nyom alig maradt.

A szász eredetű falu 1488-ban említett német neve, Sommerburg, valószínűvé teszi, hogy ekkor már állt a vár. A bejárat felett az 1692-es évszám látható. Ez talán az 1690. év utáni javításokra utal. A ma már nem látható külső falat 1818-ban bontották le. A vár épületei ezután már csak a lakosság javainak tárolására szolgáltak. A vár...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Székelyzsombor vára
Székelyzsombor vára
11
11
Őz
Őz
Csoportkép
Csoportkép
Keresés
Keresés
Vár a tetőn 1
Vár a tetőn 1
Vár a tetőn 2
Vár a tetőn 2
Szobor
Szobor
Vár a tetőn 3
Vár a tetőn 3
Bejárat
Bejárat
Várudvar
Várudvar
Valahol ezekben volt
Valahol ezekben volt

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Parasztvár Székelyzsombor rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Evangelikus templom Szekelyzsombor
 • Unitarius templom Homorodujfalu
 • Mirkvasari oreg tolgyfas legelo
 • Mirkvasar templom
 • Unitarius templom Okland

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Vár a dombon

  Nagyon érdekes és szép hely...
 • Vár a tetőn

  Egy jó kis emelkedő után értünk fel a várba...
 • Ujra itt jártam

  Es meg vittem magammal vagy 25 embert...
 • Megtaláltam

  Nagyon ötletes a rejtekhely...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc