Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Református templom Backamadaras

Református templom Backamadaras


Már 1392-ben jelentkezik oklevélben Bachka Madaras néven. Az 1567. évi regestrumban ugyanezen néven 13 kapuval jegyzik. Középkori templomról nincs adat, katolikus hívei abban az időben a nyárádszentbenedeki plébániatemplomhoz tartoztak. A reformáció idején mind reformátusok lettek.

Korán gondoskodtak saját templomukról is, mert a XVII. századból két harangjuk is van: „Gloria in excelsis, pax bonae voluntatis hominibus in terris. Anno 1693.” felirattal. A kisebb harang 1671-ból való. A templomot 1818-ban átalakították.

Ősi lakóiról a XVI. századi helynevek is beszélnek: Dardon-hegy, Deák tövise, Kintses,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély kirándulóhelyei

Keressétek meg a Református templom Backamadaras rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
A reformatus templomkert tujabokrai Backamadaras
Szentgerice
Nyomati templom
Reformatus templom Nyaradszentbenedek

Hozzászólások
Pixel
Megint bodobácsok leptek el mindent...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc