Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Székelykocsárd

Székelykocsárd


1291-ben jelentkezik a forrásokban Kochard néven. 1332-ben Kuchard, 1463-ban Kocsárd 1857-ben Koczyard formában fordul elő.

1332-ben plébániatemploma van, ebben az évben papja, Miklós a pápai tizedjegyzék szerint 14 dénárt fizet, 1335-ben pedig 22 dénárt. A Documente szerint 1332-ben 22 dénárt. Mivel Kocsárdról a hagyomány azt tartja, hogy hajdan a Rosszpatak völgyében és temploma tőle jobbra, az Aranyos felé eső fennsíkon feküdt, valószínő, hogy a XIV. századi...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Székelykocsárd rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Ortodox fatemplom Szekelykocsard
 • Otemeto Szekelykocsard
 • Reformatus templom Aranyosgerend
 • Katolikus templom Felvinc
 • MIG 21 Aranyosgyeres

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Az ígéret szép szó

  Sor került Székelykocsárd oldalának az összeállítására is...
 • Jo reggelt kivánok

  Nem volt nehéz rátalálnom erre a helyre hiszen itt lakom, és tudok rola pár dolgot...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc