Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Katolikus templom - Gyergyótekerőpatak

Katolikus templom - Gyergyótekerőpatak


A Gyergyói-medence keleti peremén elterülő Tekerőpatak körtefája Bálint István házának kertjében él már több mint 50 éve. Ha beszélni tudna, elmesélhetné, hogy Tekerőpatak határához tartozott a marosfői Tinka-telep, a Vaslábon átfolyó Heveder-patak mellett tekerőpataki kirajzással jött létre az azonos nevű település.

Gyergyótekerőpatak körtefája A templomról elmesélhetné, hogy elődjét 1734-ben építették, amely az 1801. évi tűzvészkor leégett. A jelenlegi templom építését 1838-ban fejezték be. Vasláb felé, a Kápolna-hegyére a Gáborffiak 1760-ban építették a Szent Rozália-kápolnát az 1602-es pestisjárvány emlékére. Az iskolát 1890-ben építették,...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Templom 2
Templom 2
Volt iskola
Volt iskola
Templom
Templom
Kerten belül
Kerten belül
Templomajtó
Templomajtó

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Katolikus templom Gyergyótekerőpatak rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Szent Roza kapolna Tekeropatak
 • Szent Miklos szobor
 • Nepomuki Szent Janos szobra
 • Fogarasy Mihaly puspok mellszobra Gyergyoszentmiklos 1993
 • Salamon Erno Gimnazium

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Tekerő

  Kora délután, lehet, hogy nem a legideálisabb időpont dobozt keresni, de nekem most ez jutott...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc