Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót! Bejelentkezés után.
Biharfüred - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Biharfüred

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - regisztráció után, teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

Templomerőd - Garat
Templombelső
Kőhalom vára
A kőhalmi vár 10
Xántusz-kápolna - Hosszúaszó
A kápolna
Benedek Elek borvizes barlang - Kisbacon
Cseppkő
Tölgyfa maradvány - Mocsárerdő - Szászrégen
162704
Magyar Honvéd - Rétyi Nyír
Kökörcsin
Vízimalmok - Ógerlistye
1349
Kisvasút állomás - Vármező
Egyetlen bejegyzés
Brukenthal Palota - Felek
A kastély
Vasútállomás - Gyimesbükk
Pfaff Ferenc emlékére

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Biharfüred fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Biharfüred, a nagyváradi görög katolikus püspökség egykori üdülőhelye. Ma népszerű kirándulóhely, sízőhely... Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Biharfüred!

A legközelebbi település Fericse, 9,5 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Biharfüred közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
4,3 km-re. A Nagy-Sebes (Dragan) völgyben található, a Cserepes (Ciripa) erdészház mellett az Eszmerálda-forrás.
4,4 km-re. A Nagy Phaeton-vízesés, egy összetett, földtanilag, növénytanilag védett terület, amely vízeséseket, sziklákat foglal magába. A sárga kereszt jelszésről tértünk le a kék háromszögre, sajnos nem néztük meg előtte az út leírását (fentről nem jeleztek semmit az úton), emiatt kissé meglepődtünk. Meredek ösvényen közelítettük meg a vízesést. Az Aló Völgyén található a 80 m magas vízesés, amely sárga, rozsda és ibolyaszín kvarckristály lépcsőkből épül fel.
4,7 km-re. Ez az Erdélyi-Szigethegység nyugati szegélye: a Béli-hegység, a Bihari-havasok, délebbre Aradhegyalja hegyei. Egyszer rég, erre kirándulva, tiszta véletlenül, megtaláltuk a ládát. 2008 nyarán, egész véletlenül megtaláltuk a dobozt. Keleti országhatárunk mentén tiszta időben egy messzi hegyvidék körvonalai zárják le a látóhatárt.
6,8 km-re. Sokadszorra járva itt a Harasztosi-plájon elmondhatjuk, hogy aki ellátogat erre a helyre magával viszi e tájból áradó végtelen békét és nyugodtságot. A Harasztosi-Magura a Bihar-hegységben a Belényesi-medencében található.
9,4 km-re. A Szamos Bazár felső, forrás felőli részén, egy csodaszép, körülbelül 50 m-es szűk kanyon található, melyet az Aragyásza barlang előz meg. Először is köszönöm a visszajelzésed. Hát ez a doboz nem került elő. Éppen azon bosszankodtam, hogy az amúgy erre képes GPS nem akarta megmutatni a rá töltött fényképet. Különösen szépek az egyes ablakok amelyeken keresztül a fénysugarak bejutnak a barlangba, illetve a kanyonba, és rendkívüli látványt nyújtanak.
9,5 km-re. A Szamos bazár szurdokára nyilik kilátásunk, jobról a Moloch vízeséssel és balról a Belvedere sziklafala tornyosul a maga körülbelül 100 m-es magasságával. A dobozkát kiesve találtuk a sziklapárkányon. Sziasztok . A koordinátákat kijavítottam, a meli és csapatja által bemért értékekre. A kilátótól balra található az Angyalszírt.
9,7 km-re. Belvedere kilátó nyújtja az egyik legszebb kilátást a szurdokvölgyre (Szamos Bazárra). Ez már igen, ez már kilátás. Remélem nem szedtétek le a . A piros pont jelzés mentén található.
10,1 km-re. A Boga-telep felett áll a Csonkakő nevű hegy, illetve sziklaorom, könnyű kis sétának látszik első pillantásra. Valójában egy körülbelül 10 km-es túra, 300 m szintkülönbséggel, néhol igen meredek szakaszokkal tarkítva.
12,9 km-re. A Nagy-Sebes (Dragan) völgy és a Kis-Sebes völgy találkozásánál épült a Dregan-gát. Magassága 120 méter, a tetejének a hossza 424 m, a vízgyűjtő tó területe 292 hektár, gondolom, hogy maximális vízállásnál.
13,4 km-re. A mézgedi Czárán Gyula-cseppkőbarlang egyike a Romániában található, elsőként karbantartott, valamint hosszú idők óta nyilvántartott leghosszabb barlangoknak. Mutatós már a barlangportál. Összhosszúsága 4750 m, a Mézged völgyében helyezkedik el, a Királyerdő hegység délkeleti részén.
13,9 km-re. A Pádisi-menedékháztól a Ponor-rét felé tartva (kék, illetve sárga pont fehér alapon) érdemes megnézni a Pádis-víznyelőt. Bánffyhunyad felől közelítettem meg a Pádist, az út katasztrofálisan rossz. Mi a jobbik útat választottuk, kellemes úton és csodaszép tájon autóztunk fel. Kikerics nézőbe jöttünk.
14,2 km-re. A Pádis szívébe, a Galbina-szirtre hívunk Téged. A szirt több irányból közelíthető meg - a Glavoi-ról, a Csodavártól (a Porcika-zsombolyon át), a Bársza-katlan, illetve az Eszkimó-jégbarlang felől. Eke-túrán voltunk a Pádison.
14,7 km-re. A Ponor-kitörés vagy Ponor-vízkelet a Ponor-patak vízkitörése. Egy sziklafal alján ömlik kifelé, a pádisi havasi rét földalatti vizeit gyűjti össze és juttatja a felszínre. Szerencsémre, kilátszott a doboz kék füle a kő alól, így nem kellett minden bokor alját megbolygassam.
15 km-re. A Vlegyásza egyik látványossága a Fehér-kövek, az impozáns, vakítóan fehér, hatalmas mészkőoszlopaival.
15,3 km-re. A Pádisi-fennsík egyik legszebb tája a Ponor-rét. Itt található a Ponor-kitörés. A több napig tartó esőzés után sem volt még feltelve a Ponor-rét tava. A Csodavár felől érkeztünk a rétre.
15,3 km-re. A Vlegyásza csúcs 1836 méteres magasságával a Nagy-Bihar után az Erdélyi-Szigethegység második legmagasabb csúcsa. Nem kerestétek meg véletlenül A világ tetején nevű geodobozt?
15,5 km-re. Szebb mint a képek mutatják.
15,6 km-re. A zsombolyhoz vezető ösvény mellett még virágzik a turbánliliom.

Természeti értékek - Bihar megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Biharfüred adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Nem tudod feltölteni az okostelefonodra a teljes ládalistát? Vagy oda nem elég okosnak lenni, egy mégokosabb kütyüre volna szükség?
 • Annyi információ birtokában vagy már, hogy nincs szükséged gps-re. Keresd anélkül, és ne rontsd el a örömöd.
 • Megtaláltuk a hetedik ládánk. A kilátó tetején kicsit megremegett a lábunk.
 • Már az Alsó-Sólyomkõrõl nézegettük a láthatáron a Nagy-Murgó kerek hegyét. A szomszéd Kovászna megyében felszik, elhelyezkedése alapján inkább a Baróti-hegységhez tartozik, de szerkezet és keletkezés szerint a Keleti-Kárpátok vulkanikus vonulatának déli hegycsúcsa.
 • Valami előadásra készülődhettek a szomszéd színházban. Mert a vörös szőnyeg volt kiterítve a bejárat elé.
 • Új geodobozt, egy fekete színű, mágneses, filmes dobozkát tettem a régi helyre.
 • Április utolsó hétvégéjén Tusnádfürdõn kirándultunk, ahol néhány érdekes helyet kerestünk fel. Minden évben legalább egyszer eljövök ide, mégis nagyon ritkán került erre sor tavasszal.
 • Szinte feladtuk a reményt, mert a templom kapun megláttuk a lakatot. Közelről nézve azonban rájöttünk, hogy csak dísznek van.
 • Ott voltunk a rejtésnél. A Székelyek Nagy Menetelésére, na meg a Nagy Kincskeresésre készülödve segítettünk a trekkingklubnak a rejtésben, vagyis kivártuk míg megfelelő rejtekhelyet talált és lemértük a koordinátákat.
 • A koordinatak helyen csak egy szetturt csutakot talaltunk.
 • Ez már a második alkalom, hogy keresem ezt a dobozt, de sajnos most sem találtam meg. Igaz a mozdonyba nem másztam be.
 • Első megtalálojaként e kisméretű geodoboznak, annyit mondhatok, hogy nagyszerű rejtés adott élményt az estémnek. Elérhető és mégis jól elrejtett.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Biharfüred? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bihar megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.