Harasztosi-Magura - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Ferice Buntesti - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Bihar megye

Harasztosi-Magura

Sokadszorra járva itt a Harasztosi-plájon elmondhatjuk, hogy aki ellátogat erre a helyre magával viszi e tájból áradó végtelen békét és nyugodtságot...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Harasztosi-Magura képtárból:

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Harasztosi-Magura rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Biharfüred 6.79 km-re - Biharfüred, a nagyváradi görög katolikus püspökség egykori üdülőhelye. * Szerenád-vízesés 7.77 km-re - * Fátyol-vízesés 7.98 km-re - * Miss-vízesés 9.05 km-re - * Kopott-csapás 9.25 km-re - * Égett-kő 9.74 km-re - * Tatár-hegy 10.1 km-re - * Medve-barlang 10.2 km-re - A kiskohi Medve-barlang Európa egyik legszebb, kiépített cseppkőbarlangja.

Néhány székely szó jelentése:
Hibóka = Latyakos. Hiricel = Hangosan lélegzik. Hirnyó = Giliszta. Hivatalos ur = Hivatalnok. Hivutt = Hívott. Hő = A gyermekre szólnak rá: ne nyúlj hozzá. Hocca = Hozdd. Hocide = Hozd csak ide! Homály = Felhő.

Természeti értékek - Bihar megye

Turisztikai látnivalók a közelben


Nagy Phaeton vizesés
Nagy Phaeton vizesés 5.86 km-re. A Nagy Phaeton-vízesés, egy összetett, földtanilag, növénytanilag védett terület, amely vízeséseket, sziklákat foglal magába.
Istenek-havasa
Istenek-havasa
Keleti országhatárunk mentén tiszta időben egy messzi hegyvidék körvonalai zárják le a látóhatárt.
Boga telep Csonka kő
Boga telep Csonka kő 8.52 km-re. RH0044 Boga telep Csonka kő
Eszmerálda-forrás
Eszmerálda-forrás
A Nagy-Sebes (Dragan) völgyben található, a Cserepes (Ciripa) erdészház mellett az Eszmerálda-forrás.
Csoda-kanyon
Csoda-kanyon
A Szamos Bazár felső, forrás felőli részén, egy csodaszép, kb.
Moloch-kilátó
Moloch-kilátó 11.59 km-re. A Szamos bazár szurdokára nyilik kilátásunk, jobról a Moloch vízeséssel és balról a Belvedere sziklafala tornyosul a maga kb.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.