Sztrázsa-csúcs - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Jiu-Paroseni Vulcan - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hunyad megye

Sztrázsa-csúcs

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Sztrázsa-csúcs rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
51034 Banica-szoros. A körülbelül 250 m hosszú Banica-szoros a Kudzsiri-havasokban található, nem messze a Boli-barlangtól. 52645 Boli-barlang 2. 52721 Boli-barlang 1. A Boli-barlang Petrozsénytól 6 km-re, északra található, azon az úton, mely Hátszeg vidékét a Zsil völgyével köti össze. 55311 Krivádia vártorony. Krivádia községtől délre fekvő Gyálu-Babi dombon magasodó erődítményről korábban úgy tartották, hogy egy római őrtorony maradványa. 55462 Krivádia-szoros. 59468 Kis-Páreng. 59563 Pimpó-szikla. Csató János magashegyi túráján, 1872-ben, a Páreng-hegységben, elsőként találja meg azt a pimpó fajt, melyet Haynald Lajosról, Erdély egykori katolikus püspökéről nevezett el Potentilla haynaldianeának. 59924 Badea-csúcs. 62156 Kis-Páreng-csúcs. 64967 Rudolfshütte. Rudolfshütte, vagy Carja-menedékhely. 65720 Carja-csúcs. A petrozsényi sítelep fölé magasodó hegyes Carja-csúcs, a maga 2405 méteres magasságával, a Páreng-hegység negyedik legmagasabb pontja. 66103 Sztojnica-nyereg. Sztojnica-nyereg, románul Saua Stoinita. 66386 Gemanarea-nyereg. Gemanarea-nyereg, magyarul kiejtve Dzsemönárea. 66970 Tekánu-nyereg. Tekánu (Tecanu)-nyereg. 67513 Gemanarea-csúcs.

Természeti értékek
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Sztrázsa 1.74 km-re. RH1358 Sztrázsa
Petrozsényi Egyesületi Fürdő 14.29 km-re. Petrozsényi Egyesületi Fürdő, 1923-1925 - Grivita Rosie utca 36 szám, Petrozsény.
Munkások kaszinója 14.34 km-re. Munkások kaszinója, 1925 - Grivita Rosie utca 38 szám, Petrozsény.
Bányászati Múzeum 14.66 km-re. Bányászati Múzeum, első SAR székház 1920 - Nicolae Balcescu utca 2 szám.
Művelődési Ház 14.75 km-re. Művelődési Ház, egykori Mircea herceg-rendelőintézet 1925.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.