LátnivalóGeotrekker
Navigálj valós időben a térképen és találd meg a turisztikai látnivalót!
Parlament - Székelyvarság - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Parlament - Székelyvarság fotó

Parlament - Székelyvarság

Parlament, vegyes üzlet és kiskocsma - Székelyvarság. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Néhány további kép: Vegyes üzlet Képviselők tanácskozása. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Parlament Székelyvarság fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel Székelyvarság és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Parlament! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak Székelyvarság közelében?
26426 Sikaszó. Sikaszó a Fenyéd és Gyergyótekerőpatak közötti 138-as számú úton taláható, a Libáni-hágótól 11 km-re, az Alsó-Veresbükk-patak torkolatánál.
28643 Kerektó.
28791 Fenyőkúti tőzegláp. Könnyebben megközelíthető Fenyőkút Korondról. (itt geodobozt is lehet keresni)
29817 Várköve Köves Somlyó sarka Gyergyócsomafalva Hargita megye. (turisztikai hely geoládával) 30596 Parajdi faszerkezet. 9.7 km-re. Rég jártam arra, akkor még csak a gátként szolgáló farönk volt ott.
31865 Vadaspark. Ez alkalommal nem sikerült bejutnunk a vadasparkba, mert nem jelentkeztünk be előre. (látnivaló és geodoboz)
32006 Ördögútja. Az Ördögútja töltésvonulat, a kelet-erdélyi, székelyföldi gyepűrendszer része.
32989 Ördögútja. Hossza 1200 m, északnyugat - délkelet irányban húzódik.
35137 Szencsedi-tó vagy Fenyőkúti-tó. Nem tudom a tó nevét, nem kaptam semmilyen információt róla. (itt geodobozt is lehet keresni)
35209 Nárciszrét Oroszhegy. Az oroszhegyi nárciszrétek a falutól északra vannak, a Mákvára dombjától észak felé haladva, körülbelül 950 m tengerszint feletti magasságban.
35827 Szent László-kápolna Oroszhegy. 11.4 km-re. Érdekes, hogy ez a hely az 1941-es osztrák katonai felmérés térképén Nyáros mocsár helynévvel szerepel.
35906 Harangláb. Korondtól 7 km-re, a Miklós patak mentén, körülbelül 1000 méter tengerszint feletti magasságban fekvő szétszórt település.
36050 Urusos-kút. 36437 Kis-patak völgye. A völgy oldalában egy érdekes gyökérből, száraz ágból és kövekből alkotott műalkotást találunk, mely igazából csak egy felfordult facsonk.
36584 Csomafalvi Dél-hegy.
37002 Zetevára. A patak torkolata jobb oldalán a völgyre néző meredek hegycsúcson vannak Zeta vára maradványai.
37937 Zete tanösvény. A tanösvény útvonalán tett, 3,5 km-es séta során képet kaphat a környék turisztikai és természeti érdekességeiről, kőzeteiről, növény- és állatvilágáról.
38713 Medvevár sziklavilág. A Kormos-kő sziklavilágától északkelet felé, Fenyőkút irányába, a következő hegylábon egy másik sziklacsoport található.
38858 Szencsedi nárciszmezők. A szénégetők mellett elhaladva több nárciszmező mellett vezet az út.
39005 4457. Utunk jó darabig a Somlyó vize terén vezetett, azután a Kis-Somlyó hegyek közé mélyedő völgyébe tért be.
39787 Kormos-kő sziklakilátó. Nem sokan ismerik, pedig Korond környékének legszebb, legimpozánsabb kilátópontja.
40066 Sziklaablak. 40189 4736. A Sólyomkő pataka mellől a Kormos-kő sziklakilátója felé kapaszkodva a meredek domboldalon, egy kisebb sziklatornyot és egy nagyobb, impozáns, kettős sziklabástyát találtam.
40333 Csudáló-kő. A Görgényi-havasok 1529 m magas Csudáló-kő nevű csúcsáról, érdekes formájú szikláiról nagyszerű rálátásunk van a Gyergyói-havasokra, a Gyergyói-medencére és a Nagy-Hagymásra.
40371 Visszafolyó vizesárok Ivó. Régóta keressük a Visszafolyónak is nevezett vizesárkot.
40553 Az ivói szfinx Ivó. Az 1310 m magas Fertő-nyeregbol indulunk lefele.
41300 Fügevára. E hegy oldalában van a Bonis pinczéjének nevezett kis sziklaüreg is, hol a hagyományok szerint egy Bonis nevezetü ember lakott.
43313 1681. A Móric-kő Korondtól észak-keletre, Pálpatakától dél-nyugatra és Fenyőkút településtől nyugatra található, meredek sziklafallal végződő kilátóhely.
43913 Ördögútja. Darkókertje-sarka - Kőris-domb - Hosszúaszó-árok első feje a fenyédi határban - Hosszúaszó-árok második feje a küküllőkeményfalvi határban - Barabás kaszálói - Kis-Fenyéd.
45593 Itatóvályú. 14.5 km-re. 45740 Pakulár-kő. A Hideg-Juhod völgye fölé magasuló Pakulár-kő (a térképeken a Pásztor-kő elnevezés szerepel) az Elemér sarka-hegy déli aljában található, Rabsoné várától észak-kelet irányba.
45866 Mágneses-szikla. Zetelakától a Küküllőmentén felfelé haladva, már messziről feltűnik Zetevára, vagy ahogy másként is nevezik, a Deság gombja.
46309 Rapsonné vára Szováta. 14.7 km-re.
46315 Likas-kő. A kő fölötti hegygerincet Likaskő-bércnek, a kő feletti fensíkot, mely művelhető és lakott terület, Likaskő mezejének nevezik.
46406 Kisfenyős-kő Parajd. A  szikla tetején több gombaszerű alakzat emelkedik az ég felé.
46566 Libán-tető. 46883 Bucsin-tető. 47150 Jézus lábnyoma Gyergyócsomafalva. A kőtömb amelyen Jézus lábnyoma található, Gyergyócsomafalvától dél - délnyugatra található.
47423 Áprily Lajos kútja. A Kis-Küküllő a Kis- és Nagy-ág patakokból képződik.
47558 Bugyogó források. A Cseredombi borvíz, másnéven Erzsébet-forrás, Fingóborvíz vagy Szejkésvíz pitvaros faépülettel fedett forrásától délkeletre, 120 méterre további lerakódások helyszíne, bugyogó, sistergő források, és egy tavacska figyelhető meg.
47643 Fingó-borviz. A betonköpűbe ömlő forrás fölé egy pitvaros faépületet építettek.
47671 Szénégetők. A legtöbb farkaslaki ember már az 1800-as évektől kezdődően a faszén előállításából vagy értékesítéséből él.
48758 Csiga-domb Korond. Korond községtől észak-északnyugatra található, az országúttól keletre.
48924 5053. 15.6 km-re. Várnyaka a Parajd és Kápolnásmező közötti utat lezáró töltésvonal neve, a Kis-Küküllő és a Juhod völgyei közötti gerincen található.

Különleges látnivalók - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Csorgókő-vízesés
Csorgókő-vízesés 0.36 km-re. RH1401 Csorgókő-vízesés Székelyvarság
Jézus kútja
Jézus kútja 0.7 km-re. RH1887 Jézus kútja Székelyvarság
Tálasbérce
Tálasbérce - Az önállóan éppen száz éve, Oroszhegy szórványaként réges-régen létező település Európa állítólag legnagyobb tanyavilága.
Gergely János-féle kővályú
Gergely János-féle kővályú 2.42 km-re. RH1889 Gergely János-féle kővályú Székelyvarság

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Székelyvarság térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Parlament gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni Székelyvarság környékére? Tetszett a Parlament? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.