Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Beganyiresd tava - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Beganyiresd tava turisztikai látnivalói

Beganyiresd tava..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Beganyiresd tava fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22811 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Beganyiresd tava!

A legközelebbi település Ferencfalva, 2,49 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Beganyiresd tava közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Ferencfalva tava - 4,2 km-re. Kemenceszék tava - 8,1 km-re. A közelben szénbányák és több cseppkőbarlang van. Kemenceszék tava.
Néra-forrás - 8,2 km-re. Popovác-barlang - 12,5 km-re. Mozdonymúzeum Resicabánya - 15,3 km-re. Mozdonyok közt. Jó pár kilométer után tűző napsütés alatt érkeztem meg Resicabányára, és már nagyon szerettem volna tudni, hogy hol lesz a szállásom, de azért jó volt végignézni minden egyes mozdonyt, latolgatni teljesítményét, elképzelni, hogy kik tervezték, és építették meg, milyen körülmények között, és hol végezte munkáját. Resitza. Utban a Néra völgye felé meglátogattuk a resicai mozdonymúzeumot. Vonat. A doboz nem lett meg, viszont láttam sok mozdonyt. A resicabányai rendező pályaudvar előtt létrehozott szabadtéri múzeumban tizenhat, Resicán gyártott, ma is működőképes, gőzmozdony található.
Levendula Krassóvár - 15,4 km-re. Őslénytani lelőhely Apádia - 16 km-re. Örményesi-szoros Örményes - 19,8 km-re. A Teregova falutól északra található szoros mellett, Örményesnél is szép, vadregényes, epigenetikus szurdokvölgy alakult ki. A Temes-folyó két szakaszon is bevágta magát a Szemenik-hegység kemény, kristályos kőzetébe.
Szentháromság sziklája - 20,2 km-re. A sziklába vájt Írott kő ortodox remetekolostor Örményes határában, a Temes felett átívelő vasúti híd tövében található. Az újrarejtett ládát találtátok meg. Hát, ez volt a . Majdnem drive-in rejtés. A vasúti híd, illetve a Szentháromság sziklájának közelében, mindkét oldalon hatalmas parkoló áll rendelkezésre. Először egy 1788-as katonai térkép tüntette föl, Szentháromság sziklája néven.
Teregova-szoros Örményes - 21 km-re. A Temes-Cserna árok a Kárpátok leghosszabb folyosószerű árka, 90 km hosszú, Örményes és Teregova között összeszűkül, kialakítva a Teregova-szorost. A Teregova szűk szorosán keresztül kapcsolódik északra a Teregova-felszín a Karánsebesi-medencével.
Római kasztrum Teregova - 22,1 km-re. A kasztrumot Mehádia és Tibiscum közé helyezték el, azon útvonal mentén, mely Dácia délnyugati határát jelentette. A teregovai római kasztrum a Hideg- és a Temes folyók összefolyásánál, körülbelül 2 km-re a falutól északra, a Hideg-folyó és az európai út között, a folyó bal partján volt.
Ferenc József szobrának talapzata Karánsebes - 22,8 km-re. 1943-ban eltávolították, azóta a talapzaton Dragalina tábornok szobra áll. Ferenc Jóska. Az igazat megvallva, szerintem az öreg császár jobban nézett ki azon a talpazaton. Ferenc József egészalakos szobrát 1906 október 7-én avatták fel Karánsebesen.
Constantin Gruescu ásványgyűjtemény Vaskő - 23,8 km-re. A Constantin Gruescu ásványmúzeum Vaskő községben, a Völgy-(Vale) utca 113 szám alatt található, a gyűjtő házában. Itt, Koszti bácsi (nea Costica) több mint 2000 bányavirágot gyűjtött össze, Vaskő, Dognácska, Oravicabánya, Stájerlakanina, Újmoldova környékéről, de határon túlról is.
Danila-domb Vaskő - 24,4 km-re. Sportmászásra alkalmas hely, ugyanis egy több mint 50 m magas függőleges sziklafallal rendelkezik. A Danila-domb Vaskő községtől délnyugatra található, a Danila tisztásaként ismert márványfennsík fölé emelkedik.
Ad Orientem-alagút Teregova - 24,7 km-re. A vasútvonalat, mely a Domásnya-hágó (Porta Orientalis, Keleti Kapu) közelében, északnyugatra körülbelül 1,6 km-re található, a nyugati világ és a Kelet fő összeköttetésének tekintették. A Temesvár - Karánsebes - Orsova vasútvonal, mely eredetileg az Orientbahn elnevezést kapta, 1875 és 1879 között épült.
Szervesdi nárciszrét - 24,7 km-re. Római katolikus templom Stájerlakanina - 25,8 km-re. Itt feltétlenül érdemes megállnunk és egy kicsit körülnéznünk. Stájerok. A templom ajtaja nyitva volt, így sikerült képeket készítenem az üvegen keresztül. Ha a Ménes völgyéből Resicabánya fele vesszük utunkat, egy nagyon érdekes városon haladunk át.
Porta Orientalis-hágó Domásnya - 26,3 km-re. A Keleti Kapu a Mehádiai-völgyet köti össze a Temes völgyével. A Porta Orientalis-hágó a vízválasztón helyezkedik el, Domásnya falutól északra.
Szervesd tava - 26,3 km-re. V@lybra_1. Miután leparkoltunk megkerültük a tavat. Tibiscum római municípium - 27 km-re. Római. Igazából sokkal impozásabb építményekre számítottam. Délmagyarország legtekintélyesebb római municípiuma, Tibiscum, Krassó-Szörény vármegyében feküldt, a mai Zsuppa helyén.
Bizarr-vízesés Ménes-völgy - 27,4 km-re. A Bigár vízeséstől folytatva utam Stájerlakanina fele a Ménes-völgyben - lévén, hogy kerékpárról nézve más a világ mint autóból. Mindenekelőtt többet lát az ember belőle - egy, szerintem csodálatos barlangot és vízesést fedeztem fel nem messze az úttól.
Bigar-vízesés Szemenik-hegység - 27,8 km-re. Bigér. Az igazat megvallva valami másra számítottam. Jogos vagy jogtalan hírnév?. Kerékpár túrám egyik célja volt ennek a vízesésnek a megtekintése. Szép. Szép a vízesés, de gondolom még szebb amikor nincs ilyen szárazság. Hadd okoskodjak egy picit. István bejegyzésének címében feltett kérdés válaszírásra késztetett. Vízimalmok Kismiháld - 28,6 km-re. Nevében a kicsinyítő képző Mehádiára utal - Mehadika hírnevét 14 vízimalmának köszönheti, melyek a 20-dik század elején épültek. Mehadika, 1911 és 1918 között Kismiháld, község a Bánságban, Krassó-Szörény megyében, Orsovától 46 km-re észak–északnyugatra, a Szörényi-Érchegység egyik patakvölgyében fekszik.
Sebestorony - 28,8 km-re. A falutól 1 km-re északkeletre található a 420 m magas Stirminica-hegy, melynek ormán többemeletes toronyrom dacol az idők múlásával. Havas hegyek alatt. Fél óra gyaloglás után értünk fel a romokhoz. V@lybra_2. A szervesdi tó után megkererstük a Sebestoronynál elrejtett dobozt is. A Szörényi-havasokhoz tartozó Szárkő-Godján-hegység északnyugati részében, Karánsebestől keletre fekszik Sebestorony község.
Szerelem-alagút Obrézsa - 32,4 km-re. Több helyen is meg lehet közelíteni, Obrézsa egyik mellékutcája is keresztezi a sínpárt. Sínek. Csodálkozom, hogy egyáltalán még létezik a sínpár. A Szerelem-alagút egy elhagyott sínpár fölé nőtt fakoronák által kialakított zöld folyosó, Obrézsa és Novákfalva között, Karánsebes közelében, Krassó-Szörény megyében.
Krajova-szoros Kiskirálymező - 32,5 km-re. A Kiskirálymező falutól nyugatra található Krajova- (Craiova, Globu) patak szurdoka gneiszben és palában alakult ki. A 2,5 km hosszú Krajova-szoros (románul Cheile Globului) a Szemenik-hegység déli határán, az Almási-medence keleti végében található.
Őslénytani lelőhely Kiskirálymező - 33,8 km-re. Kiskirálymező őslénytani lelőhelye Bélajablánc község területén található, védelem alatt álló terület. Rétekkel és erdős részekkel borított domboldal, ahol a mészkövekben, agyagban és homokban, miocén időszakhoz tartozó ősmaradványokat lehet találni.
Kis-tó Oravicabánya - 34 km-re. Kis-havas Szárkő - 35,5 km-re. A Szárkő-hegység a Déli-Kárpátok nyugati részén található. V@lybra_3. A túránk legmagasabban fekvö dobozát a Kis-havasi kereszt alatt találtuk meg. A térképen egy eldőlt, egyenlő szárú háromszögre hasonlít, melyet nyugaton a Temes völgye választ el a Szemeniktől, északon a Bisztra a Ruszka-havastól, délen a Hideg patak a Godjántól és a Csernai-havasoktól, keleten a Sesz és a Nagy patakok a Retyezáttól.
Török-híd Kákófalva - 37,6 km-re. Elődjét a törökök építették a 17-dik században. Kákófalva és a tőle délre fekvő Gerőc (Greoni) falu között, a Krassó folyó felett, egy háromlyukú kőhíd maradványait láthatjuk.
Szárkő-hegység - 38,2 km-re. A Szárkő név az ómagyar szár szóból ered, kopaszkövet jelent. A Szárkő-hegység a Déli-Kárpátok északnyugati részén található, Krassó-Szörény és Hunyad megyék területén.
Torony a Templom-dombon Kákófalva - 38,7 km-re. A település temetőjéhez tartozó, egykori templom maradványa. Kákófalva nyugati szélén, a Templom-domb (Dealul Cuca) tetején egy magányos, lepusztult torony hívja fel magára a figyelmet.
Beusnica-vízesés - 39,5 km-re. A Beusnica-vízesés az Anina-hegység egyik leglenyűgözőbb vízesése. Itt sem sikerült. Mivel nincs segítő információ, itt sem sikerült a dobozt megtalálni. Tufa. Na, ez szerintem szebb mint a Bigér, de ez nincs útban. A mintegy 15 méter magasságból lezúduló víz, az erdő közepén található tisztáson, egyedi és festői tájat teremt.
Bég Szeme-tó - 40 km-re. Bánság. Pontosabb leirás nélkül nem sikerült megtalálni. Ali baba. Gyönyörű tó, a lehetetlen zöld színével. Mocsáros-vízesés - 40,5 km-re. Római erődítmény Mehádia - 41,8 km-re. Olán-csúcs Godján-hegység - 42,6 km-re. Az olane szó félhenger formájú tetőcserepet jelent. Olán-csúcs, románul Varful Olanelor.
Vízimalmok Ógerlistye - 42,7 km-re. Vízimalmok - Ógerlistye. Folyamatosan zuhogó esőben. Nem kirándulni indultam, de erre vezetett az utam. A Rudaria-patak szurdokvölgyében huszonkét, fából készült vízszintes vízimalom található, többségüket ma is használják.
La Vaioaga-vízesés - 42,9 km-re. Bánság. A BEAC Bánsági túráján egyetlen találatunk. Dübörgő víz. Szerencsénk volt, hogy eddig esőkkel teli időjárásunk volt, mert a vízesések meg a patakok bő hozamúak, és látványos a megjelenésük. Rablóvár Zsidóvár - 42,9 km-re. Fekete-szakadék Mehádia - 44 km-re. Néra alagútjai - 44,9 km-re. Alagutak. Szerintem jó helyen kerestem, csak nem eléggé. Bánság. Sajnos, nem találtuk, pedig elég sokáig keresgéltünk. Megtalálást segítő szöveges információ. Úgy néz ki nem olvastátok el a geodoboz megtalálását segítő szöveges információt. Érdekes hely. Szászkáról gyalogosan a Néra mentén vagy kocsival Potokon keresztül (aszfaltos úton) lehet a Bég és a Néra találkozásához jutni. A Néra alagútjai közelébe, a Bég hídjáig kocsival is el lehet jutni, majd egy rövid séta következik a látványos sziklába vájt átjárókig.
Miháld vár Mehádia - 45 km-re. Mehádia a Belaréka-patak völgyében, Orsovától 23 km-re nyugatra, Herkulesfürdőtől 11 km-re északnyugatra fekszik. A településtől északkeletre áll az egykori Miháld várának romja, a 15 m magas lakótorony maradványa, a feltárások alapján a XIV-dik században épült.
Kis-Tucsila-csúcs Godján-hegység - 45,3 km-re. Kis-Tucsila-csúcs, romanul Varful Tucila Mic.
Tucsila-csúcs Godján-hegység - 45,8 km-re. Tucsila-csúcs, románul Varful Tucila.
Tucsila-nyereg Godján-hegység - 46 km-re. Tucsila-nyereg, románul Saua Tucila.
Scarisoara temploma - 46,3 km-re. Falétra Scarisoara felé - 46,9 km-re. Godján-csúcs Godján-hegység - 47 km-re. Robbantott-szikla - 47,1 km-re. Ezen a helyen a mészkövek a völgy beszűkülését eredményezték. A Robbantott-szikla a Cserna folyó jobb partján található, a Iuta-patak beömlésének közelében.
Rejtett sziklakapu - 48,3 km-re.

Beganyiresd tava románul - in limba romana: Lacul Breazova


Természeti értékek - Krassó-Szörény megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Beganyiresd tava adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Beganyiresd tava? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Krassó-Szörény megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.