Érsemjén - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Simian - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Bihar megye

Érsemjén

1332 - Symian, Ujsemian; 1520 - Semyen; 1900 - Érsemjén, 1920 Simian. Nem fogadható el Szántó János, egykori érsemjéni református lelkipásztor feltevése. Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Érsemjén rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
49804 Halász. Halász. 50350 Református templom. 52799 Csíkos-tó. 66998 Hegyközszentmiklós. Hegyközszentmiklós az Érmellék és a Hegyköz találkozásánál, a Cserhát (érmelléki dombok) erdős dombjai között alakult ki. 69513 Gyógyfürdő. A 60-65 Celsius fokos meleg vízre a 70-es években kőolaj után kutatva találtak rá, ezt követően épült ki a forrástól 500 méterre elhelyezkedő hegyközszentmiklósi gyógyfürdő. 70210 I es II vilaghaborus emlekmu Bihardioszeg. I es II vilaghaborus emlekmu Bihardioszeg 1996. 70258 Bocskai István mellszobra. Bocskai István mellszobra, 2004. 70289 Kossuth Lajos mellszobra. Kossuth Lajos mellszobra, 2002. 70590 Zichy-kastély. Zichy-kastély, épült 1701-ben. 75432 Új város strand. 76054 Sváb múzeum. A sváb tájház tipikusan sváb stílusban épült 1881-ben Mezőpetriben, és szinte eredeti állapotában maradt fenn. 77574 Termál strand. Margitta város fő turisztikai vonzereje a termálstrand, amely évente több ezer turistát csalogat el az egész országból, mivel geotermális vizet használnak a gyógyfürdőzésre. 78801 Református templom. Margitta és környéke már a rézkorban is lakott hely volt, környékén gyakran találtak réz-, bronz- és vaskorból származó leleteket. 82438 Mercurius apát szobra. Mercurius apátról jobbára csak egyházi körökben hallottak. 82836 Szentjobb vára. Nagyváradtól északkeletre, a Hegyköz területén fekszik Szentjobb település. 86645 Magányos kápolna. A kigyei kápolna a korábbi település helyén, Mezőpetri és Nagykároly között található. 89974 Adorján vára Szalárd.

Történelmi-kulturális értékek - Bihar megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Dr. Andrássy Ernő park 4.56 km-re. Érmihályfalva első írásos említése 1270.
Fráter kastély Gálospetri 9.41 km-re. Gálospetriben két Fráter kúria is van.
Millenniumi emlékmű 15.73 km-re. Millenniumi emlékmű - Székelyhíd.
Stubenberg kastély 15.73 km-re. A székelyhídi Stubenberg kastély és Csaba testvér gyermekei.
Petőfi Sándor emléktábla 15.76 km-re. Petőfi Sándor emléktábla - Székelyhíd.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.