Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Érsemjén - Túracélpont-adatbázis és turisztikai tudástár - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Érsemjén

Érsemjén | Hol van ez a hely?

1332 - Symian, Ujsemian; 1520 - Semyen; 1900 - Érsemjén, 1920 Simian. Nem fogadható el Szántó János, egykori érsemjéni református lelkipásztor feltevése. Szerinte Semjén nevét a "semlyes" szóból nyerte volna...

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***
Képek: Kazinczy szobra Emlékház Emlékház. * A fotókért jelentkezz be a felhasználói fiókodba!

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Érsemjén fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22741 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Érsemjén! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

Szállás

Szállás a közelben


Keress szállást Érsemjén közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 62.32 km-re levő látnivalókkal: Oszoly-barlang - Királyerdő-hegység (54 kép).
14714726091100
14714726111101
14714726121102
14714726131963
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Érsemjén közelében?
Hegyközszentmiklós. 21.3 km-re. Valamikor a XII-XIII század folyamán a Váradtól Szatmár felé vezető középkori kereskedelmi út mentén. Jó rejtés, szép kilátás - Tavaly költöztünk a faluba ma kerítettem időt a keresésre. (itt geodobozt is lehet keresni)
Gyógyfürdő. I es II vilaghaborus emlekmu Bihardioszeg. I es II vilaghaborus emlekmu Bihardioszeg 1996.
Bocskai István mellszobra. Bocskai István mellszobra, 2004 - Bihardiószeg.
Kossuth Lajos mellszobra. 22.4 km-re. Kossuth Lajos mellszobra, 2002 - Bihardiószeg.
Zichy-kastély. Zichy-kastély, épült 1701-ben - Bihardiószeg.
Új városi strand. Uszoda és strand - Megnéztem a város új strandját is, a város határában van. Sváb múzeum. Németek hűlt helye - Késő délután jutottam el Mezőpetribe, ahol kívülről tudtam megnézni a tájházat. Termál strand. A város környékén több geotermális forrás is található. Inkább palacsintázzunk - Megtaláltam a város közepén, esztétikailag nem volt élményszerű, ami látszott belőle.
Református templom. Első írásos említése 1352-ből maradt fenn, Margita néven. Kettő van - Igen, két termál strand van a városban. (itt geodobozt is lehet keresni)
Mercurius apát szobra. Mercurius apátról jobbára csak egyházi körökben hallottak. Megvan! - Magát a szobrot alig találtuk meg, hiába volt a főút mellett :) Jó mélyen be kellett nyúlni a növényzetbe, de jó érzés, hogy ezt ládát is én találtam (mi találtuk) meg először. (látnivaló és geodoboz)
Szentjobb vára. Magányos kápolna. Védőszentje Szent Egyed. Kápolna a semmiben - A kápolna előtt álló keresztet 1943-ban Vadai Lajos és neje, Vonház Mária állíttatta.
Adorján vára Szalárd.

Érsemjén románul - in limba romana: Simian

[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Bihar megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Érsemjén gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Érsemjén? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Dr Andrássy Ernő park
  Dr Andrássy Ernő park
  Érmihályfalva első írásos említése 1270 augusztus 20-áról származik, ekkor Michal néven írták.
  Millenniumi emlékmű
  Millenniumi emlékmű
  Millenniumi emlékmű - Székelyhíd.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bihar megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3582 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.