Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Székelykál kijáratánál

Székelykál kijáratánál


Székelykál a Káli-patak völgyében fekvő Maros megyei falu, mely közigazgatásilag Nagyernyével képez egyazon egységet.  Nem messze, csupán 15 km-re található Marosvásárhelytől.

Az első írásos forrás, mely említést tesz róla, a XIV. századból származik. A pápai tizedjegyzékben még Kaalként olvashatunk róla. A településtől nem messze voltak a középkorban Tövishegy és Szentpéter falvak. A XIX. században ezüstpénzre bukkantak itt. Egy évszázaddal korábban már vásártartási joggal rendelkezett. A Kripta elnevezésű...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Székelykál kijáratánál rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Kripta Szekelykal
Az ut mellett Iszlo
Reformatus templom Szekes
Erdocsinad

Hozzászólások
Pixel
Tényleg lemaradt az utalás...
Hümmmm...
Létrás doboz?...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc