Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Ivánfalva tava - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Természeti látnivaló(általános kép - természeti látnivalók)

Ivánfalva tava | Hol van ez a hely?

Ivánfalva tava

A rejtekhely tipusa: Erdekes hely, POI

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Ivánfalva tava fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Ivánfalva tava! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak az Ivánfalva tava közelében?
Lutheránus templom. század fordulóján épült templom. Rövid látogatás - A kisebb erődtemplomokat igyekeztem felkutatni Szászföldön. (itt geodobozt is lehet keresni)
Pócstelke dombjai. Erődített templom. Evangélikus templom. A templom szentélyében az 1453-as évszám egy későbbi építkezés befejezését jelzi. Beszöktünk - A kiírt telefonszámon nem vették fel a kagylót, így hát a mellékutcából, a kerítés végénél beszöktünk. (látnivaló és geodoboz)
Evangélikus erődtemplom. század első feléből származik, a gótikus kor alkotása. Lelkes idegenvezető - Ennyire lelkes "idegenvezetővel" rég nem találkoztam. (itt geodobozt is lehet keresni)
Evangélikus erődtemplom. 1417-ben villa Alma, 1453-ban Alma a neve.
Magyarsáros. Templomerőd. Impozáns - Valóban impozáns az erődtemplom, már messziről uralja a tájat. (turisztikai hely geoládával) Gótikus erődtemplom. század elejére teszik, sőt feltételeznek egy előbbi, régebbi, XIII. Télvégi túra 1 - A túra első állomása a szászbogácsi erődtemplom volt.
Nagykapus. 1345-ben Kapus, 1359-ben Magnus Kopsch, 1342-ben Sops Maior, 1523-ban Kapusch formában jegyzik. Vár gazda nélkül - Itt bizony rengeteg lehetőség van a doboz helyének.
Sálfalvi szakadék. Teljesen száraz szakadék - A szakadék bejárása után megtaláltam én is, ugyanazt a fát a bejárattól balra, de doboz nélkül. Váldhíd. Ládagazda: BabBerci Váldhíd templomát a XVI. Szászok már nincsenek - Sikerült bejutnunk a templomba is.
Református templom. Evangélikus templom. -XV. A dobozt nem találtuk - A dobozt nem találtuk, vélhetően a fát már kivágták.
Örmény katolikus templom. Benne copf stílusú talapzaton áll Péter és Pál apostolok szobra 1780-ból, Simon Hoffmayer alkotásai. Örmény kiállítás - már a múlté - Az eldugottabb erődtemplomok mellett erre is sort kerítettem.

Természeti értékek - Szeben megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Ivánfalva tava gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Ivánfalva tava? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  A vágy forrása
  A vágy forrása
  A vágy forrása - Medgyes.
  Hermann Oberth emlékére
  Hermann Oberth emlékére 5.38 km-re
  RH3714 Hermann Oberth emlékére Medgyes

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Szeben megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.