Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Bakóvár tava - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Bakóvár tava turisztikai látnivalói

Bakóvár tava..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - regisztráció után, teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

A kastélyrom hátulról nézve
A kastélyrom hátulról nézve
Szószék
Szószék
Hosszú-mező
Hosszú-mező
Az Eresztevényi templom
Az Eresztevényi templom
Keresztek
Keresztek
Helytörténet 2
Helytörténet 2
A sósvizet rejtő faházikó
A sósvizet rejtő faházikó
Templom
Templom
Levegős, üres torony
Levegős, üres torony
3495
3495

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Bakóvár tava fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Bakóvár tava!

A legközelebbi település Bakóvár, 0,95 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Bakóvár tava közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
- Nickyfalva tava 10 km-re. - Temesberény tava 13,1 km-re. - Halásztó Iklód 13,7 km-re. - Sustra tava 14,6 km-re. - Liebling-gyűjtőtó 20,9 km-re.
Turbinák Temesvár 24,3 km-re. A Béga csatornán vízlépcsőként is szolgáló erőmű épületét Székely László tervezte, 1907-ben kezdték építeni. Az 1910 nyarán üzembe helyezett Turbinák felszerelése két darab, háromkerekű, 560 lóerős Francis turbinából áll, 385 kilowattos, kétfázisú Ganz generátorokkal.
Honvéd-emlékmű Temesvár 24,4 km-re. Az 1948-as Honvéd-emlékmű, vagy selyemgyártelki obeliszk, ahogy még nevezik, a Győrödi úton, a 6-os számú ház telkén áll. A Temesvár ostromában, 1849-ben elesett honvédek sírja fölé emelték, 1894 november 1-én a Temesvári Honvéd-Szobor Bizottság jóvoltából. - Állatkert Temesvár 24,9 km-re.
Milleniumi templom Temesvár 25,4 km-re. A temesvári Milleniumi templom a Gyárváros központjának számító Kossuth tér közvetlen közelében, a Coronini téren található. A nagy, székesegyházhoz mérhető római katolikus templomot Ybl Lajos tervezte neoromán stílusban. - Sirály-tó Lugos 25,5 km-re. - Mária Terézia-bástya Temesvár 26,6 km-re.
Nyolc boldogság Temesvár 26,7 km-re. Augustin Pacha utca 1 szám, Temesvár. Nyolc boldogság üvegablak-sorozat a püspöki palota folyosóján, az udvar felőli oldalon.
Római-katolikus székesegyház Temesvár 26,8 km-re. A csanádi püspökség székesegyházának alapkőletétele 1736 augusztus 6-án történt. A temesvári római-katolikus székesegyház az egykori Losonczi téren található, a város történelmi központjában.
Bolyai János emléktábla Temesvár 26,8 km-re. Bolyai János  utca, Temesvár. Bolyai János emléktábla - Jecza Péter, 1993.
27,2 km-re. A piarista kegyes tanítórend a magyarlakta vidékeken a 18-dik század első felében terjedt el - az ősi csanádi egyházmegyében Szentannán működtettek kollégiumot, amely a növendékek kis száma miatt 1788-ban megszűnt, majd az iskola II József rendelete alapján Temesvárra került. A tanintézetben kezdetben latin, majd német, a XIX-dik század közepétől az I világháborúig magyar, az 1920-as évektől román nyelven folyt az oktatás.
Sailer Antal-szoborcsoport Temesvár 27,2 km-re. Sailer Antal-szoborcsoport a temesvári Gyermekklinikával szemben, a Mária királynő téren.
Mária-emlékmű Temesvár 27,2 km-re. Mária-emlékmű a Józsefváros és az Erzsébetváros határán, a Mária-téren - Temesvár. - Vashíd Lugos 27,4 km-re. - Prochaska család síremléke Temesvár 27,4 km-re.
Petőfi Sándor-emlékmű Újszentes 27,6 km-re. Az újszentesi Petőfi Sándor emlékmű közvetlenül a község központi parkjának előterében, a református templom előtt található.
28,9 km-re. Románia legnagyobb falfestménye Temesváron található, a Nicolae Titulescu úton, egy régi siló épületének oldalán. A festményt 2019-ben készítették, a Decemberi forradalom 30 éves évfordulója alkalmából.
Petőfi Sándor emlékmű Szabadfalu 29,4 km-re. Az emléktábla elhelyezése alkalmával született meg az ötlet, hogy a helyen ahol az áll, emeljenek fel egy nagyobb, díszesebb emlékművet Petőfi és a 48-as forradalom és szabadságharc emlékére. Látványos ünnepség keretében, először 1899 július 30-án állított emléktáblát az 1848-49 évi Honvédek Egyesülete ezen a helyen.
Útépítők emlékműve Szakálháza 32,7 km-re. Az egykor Szeged felé vezető országút volt az első, melyet a Temesközben kiköveztek (1831 és 1835 között). Az Útépítők emlékműve az E70-es nemzetközi út Temesvárról Zsombolyára vezető szakaszán, a 6-os kilométerkőnél található. - Borvizes kút és fortyogó 33 km-re. - Mezősomlyó 33,8 km-re.
33,8 km-re. A Vidéki Levendula levenduláskertbe Angustiafolia Sevastopolis fajtájú levendulát ültettek. Nem kérnek belépési díjat, a látogatás feltétele egy csokor virág vagy egy üveg illóolaj megvásárlása.
34,1 km-re. Charlottenburg, 1910 és 1918 között Saroltavár (románul Charlotenburg, korábban Charlottenburg, más néven Sarlota vagy Barita, németül Charlottenburg) Temesvártól 38 km-re északkeletre, a Berekszó jobb partján fekszik. Az egyetlen szabályos kör alaprajzú település a Bánátban. - Krátertó Temesszécsény 35,4 km-re. - Fortyogó Temesszécsény 35,8 km-re. - Zöld Paradicsom-tó 35,9 km-re.
Máslak vára 36,3 km-re. A Bánság északkeleti részében, a Ruszka-havasokból nyugatra messze kinyúló Lippai-hegycsoport (Erdőhát) vidékén,alacsony dombvidéken terül el Máslak (Maşloc) község. A községtől délkeletre, körülbelül 1 km-re találjuk Máslak várának maradványait.
37,4 km-re. A Bozsor községhez (románul Traian Vuia, régebb Bujor) tartozó Bégaszuszány településtől északra több halomsírból álló régészeti lelőhelyt találunk. Tiku (Ticu) halma, egy Hallstatt-kori szentély, 540 méterre van a templomtól és 20 méterre délre a vasútvonaltól. - Mezőzsadány tava 37,4 km-re.
Temesvári csata emlékmű Újbesenyő 37,5 km-re. A Temesvárt Nagyszentmiklóssal összekötő DN6-os országútról a 12-es kilométerkőnél bekötőút ágazik le Újbesenyő felé. Közvetlenül a falu szélén jobbra kell letérni egy a vasutállomás felé vezető úton, majd tovább a vasút mentén, mígnem feltűnik az a bokor melynek védelmében az obeliszk meghúzódik. - Földvár Mezőzsadány 37,8 km-re.
38,5 km-re. A Bozsor községhez (románul Traian Vuia, régebb Bujor) tartozó Zsuppány településtől északnyugatra két halomsírt találunk. A nagyobbik, Zsuppányi halomsírnak nevezett lapos halom 610 méterre, kelet - északkeletre található a Bégaszuszányi vasúti megállótól, 30 méterre északra a Glavica pataktól, annak jobb partján.
Kilátópont Bosnyák-patak völgye Sistaróc 38,8 km-re. A kilátópont 25 méterrel a Bosnyák-patak medre felett található, annak bal partjától 70 m-re nyugatra. A hely a sistaróci templomtól 2,5 km-re van, a DJ572 jelzésű, Sistaróc és Kövesd közötti megyei úttól 1,4 km-re.

Természeti értékek - Temes megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Bakóvár tava adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Na, ezt kapd meg gps nélkül. Igaz, egyből megtaláltuk a rejtekhelyet, csak akkor még nem tudtuk, hogy itt van a doboz, meg, hogy ez az Attila vára.
 • Egy gyönyörű, napsugaras márciusi vasárnap, autóbuszos kirándulás keretén belül jutottam el a Sárkányok kertjében. Öröm volt ezt a geodobozt megtalálni mivel már nagyon rég nem kereste (találta) meg senki.
 • A koordináták szerint a fenyőtönköt megtaláltuk. Az utolsó bejegyzés óta, öt éve sokat változott az erdő.
 • Erdemes vegigjarni, de azert nagyon jol jonne egy-egy nyil, ami mutatna minden stacional, hogy merre kell tovabb indulni. Nagy elegtetel, hogy szuz dobozra bukkantam, erdemes volt ketszer megkerulni a templomot.
 • Többször is voltam a Fogarasi havasokban gyalog, utoljára egy óriási vihar kergetett le a Bilea-tótól. Azóta is vágyom ide vissza.
 • Hogy van ezzel a stoppolással? Ha a gépkocsivezető lájkol téged, mert te lájkolod az ő kocsiját, akkor megosztja veled az utazást, és továbbít az úticélod felé?
 • A rejtekhelyek megtalálásáról szóló bejelentéseket türelmesen várjuk, az új ládák bejelentését türelmetlenül :-) Azért, ha van fotód a Pincevárról, felteheted. Legalább fotón lássuk a helyet (többet, mint ami a könyvben van), ha már lekéstünk a hely felkereséséről.
 • Kicsit pesszimistán indultam a keresésére, mivel láttam, hogy elég régóta nem találta meg senki, gondoltam, hogy nyoma veszett. A leírást követve megmozgattam minden követ, de nem találtam.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Bakóvár tava? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Temes megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.