Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Liebling-gyűjtőtó - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Liebling-gyűjtőtó turisztikai látnivalói

Liebling-gyűjtőtó ..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Liebling-gyűjtőtó fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22819 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Liebling-gyűjtőtó!

A legközelebbi település Liebling, 4,17 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Liebling-gyűjtőtó közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Temesberény tava
Ötvösd tava
Halásztó Iklód
Nickyfalva tava
Mezősomlyó
Tesöld tava
Bakóvár tava
Kolostor és imaház Csebze Az északi szélén található a Csebze apáca-kolostor, a közeli temetőben pedig különleges imaház van.
Buziásfürdő A fürdőhely jellegzetessége a város központjában levő hatalmas parkban található fából faragott sétapavilonok.
Győröd tava
Petőfi Sándor emlékmű Szabadfalu évi Honvédek Egyesülete ezen a helyen.
Turbinák Temesvár Az 1910 nyarán üzembe helyezett Turbinák felszerelése két darab, háromkerekű, 560 lóerős Francis turbinából áll, 385 kilowattos, kétfázisú Ganz generátorokkal.
Milleniumi templom Temesvár A nagy, székesegyházhoz mérhető római katolikus templomot Ybl Lajos tervezte neoromán stílusban.
Mária-emlékmű Temesvár
Falfestmény Temesvár A festményt 2019-ben készítették, a Decemberi forradalom 30 éves évfordulója alkalmából.
Bolyai János emléktábla Temesvár Bolyai János  utca, Temesvár.
Honvéd-emlékmű Temesvár A Temesvár ostromában, 1849-ben elesett honvédek sírja fölé emelték, 1894 november 1-én a Temesvári Honvéd-Szobor Bizottság jóvoltából.
Gerhardinum katolikus líceum Temesvár A tanintézetben kezdetben latin, majd német, a XIX-dik század közepétől az I világháborúig magyar, az 1920-as évektől román nyelven folyt az oktatás.
Sailer Antal-szoborcsoport Temesvár
Nyolc boldogság Temesvár Augustin Pacha utca 1 szám, Temesvár.
Mária Terézia-bástya Temesvár
Római-katolikus székesegyház Temesvár A csanádi püspökség székesegyházának alapkőletétele 1736 augusztus 6-án történt.
Prochaska család síremléke Temesvár
Állatkert Temesvár
Útépítők emlékműve Szakálháza Az egykor Szeged felé vezető országút volt az első, melyet a Temesközben kiköveztek (1831 és 1835 között), hogy az alföldi közlekedés átkait, a marasztaló téli sarat és a nyári fullasztó porfelhőt megszüntessék.
Petőfi Sándor-emlékmű Újszentes
Zöld Paradicsom-tó
Gyertyánffy-kúria Gyér
Gabonaraktár Gyér
Sustra tava
Nagytopolyi gyűjtőtó
Vukovics Sebő sírhelye Berekszó Itt áll a román ortodox templom és annak kertjében, közel a hátsó kerítéshez húzódik meg a település legjelentősebb polgárának, Vukovics Sebőnek a síremléke.
Temesjenő tava
Temesvári csata emlékmű Újbesenyő Közvetlenül a falu szélén jobbra kell letérni egy a vasutállomás felé vezető úton, majd tovább a vasút mentén, mígnem feltűnik az a bokor melynek védelmében az obeliszk meghúzódik.
Újbesenyő tava
Téglahíd Fény
Danila-domb Vaskő Sportmászásra alkalmas hely, ugyanis egy több mint 50 m magas függőleges sziklafallal rendelkezik.
Constantin Gruescu ásványgyűjtemény Vaskő Itt, Koszti bácsi (nea Costica) több mint 2000 bányavirágot gyűjtött össze, Vaskő, Dognácska, Oravicabánya, Stájerlakanina, Újmoldova környékéről, de határon túlról is.
Mezőzsadány tava
Gyertyámos tava
Hidasligeti tó
Földvár Mezőzsadány
48-as Honvéd sírhely Gyergyámos
Borvizes kút és fortyogó
Sirály-tó Lugos
Vashíd Lugos
Krátertó Temesszécsény
Fortyogó Temesszécsény
Vidéki levendula Temesfüves Nem kérnek belépési díjat, a látogatás feltétele egy csokor virág vagy egy üveg illóolaj megvásárlása.
Kálváriadomb Billéd Közvetlen közelében parkolóhely található, személygépkocsik számára.

Természeti értékek - Temes megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Liebling-gyűjtőtó adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Liebling-gyűjtőtó? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Temes megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.