Rablóvár - Zsidóvár - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Jdioara Criciova - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Temes megye

Rablóvár - Zsidóvár

Rablóvár - Zsidóvár Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Rablóvár Zsidóvár rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
55895 Transzlunkány kanyargós hegyi út. A Transzlunkány (Transluncani, Oboare), egy 4,5 km hosszú, látványos, sziklába és hegyoldalba ásott, aszfaltozott (mezőgazdasági) út Bégalankástól délre. 58966 Tibiscum római municípium. Délmagyarország legtekintélyesebb római municípiuma, Tibiscum, Krassó-Szörény vármegyében feküldt, a mai Zsuppa helyén. (rejtekhely geodobozzal) 65306 Szerelem-alagút. A Szerelem-alagút egy elhagyott sínpár fölé nőtt fakoronák által kialakított zöld folyosó, Obrézsa és Novákfalva között, Karánsebes közelében, Krassó-Szörény megyében. (rejtekhely geodobozzal) 65576 Sirály-tó. 67551 Flórián-szikla. A Flórián-szikla egy érdekes, csúcsos formájú sziklaképződmény, az Üveggyári telep (Tamásdi üveggyár, Colonia Fabricii) szélén. 68845 Zsuppányi halomsírok. A Bozsor községhez (románul Traian Vuia, régebb Bujor) tartozó Zsuppány településtől északnyugatra két halomsírt találunk. 69520 Bégaszuszányi halomsírok. A Bozsor községhez (románul Traian Vuia, régebb Bujor) tartozó Bégaszuszány településtől északra több halomsírból álló régészeti lelőhelyt találunk. 73869 Bégamonostor. A település első írásos említése: Monostor (1427). (rejtekhely geodobozzal) 78619 Ferenc József szobrának talapzata. Ferenc József egészalakos szobrát 1906 október 7-én avatták fel Karánsebesen. 85487 Őslénytani lelőhely Apádia. 90693 Szervesd tava. (rejtekhely geodobozzal) 91591 Szervesdi nárciszrét. 99218 Sebestorony. A Szörényi-havasokhoz tartozó Szárkő-Godján-hegység északnyugati részében, Karánsebestől keletre fekszik Sebestorony község. 107451 Szfinx. 108151 Hinta. 116915 Kemenceszék tava. Kemenceszék tava.

Történelmi-kulturális értékek - Temes megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Dákfej-szikla 13.07 km-re. RH4952 Dákfej-szikla Bégalankás
Szurdok-tó 14.98 km-re. RH3312 Szurdok-tó Ferde
Minibusz-szálló 15.74 km-re. RH4953 Minibusz-szálló Ruszka-havas
Galadna 15.83 km-re. RH2816 Galadna
Vashíd 17.72 km-re. RH2992 Vashíd Lugos

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.