Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Bégamonostor - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Bégamonostor turisztikai látnivalói

A település első írásos említése: Monostor (1427). 1484-ben mezőváros...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Néhány kép a Bégamonostor képtárból:

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Bégamonostor fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Bégamonostor!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Bégamonostor, 0,56 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Bégamonostor közelében?
- Zsuppányi halomsírok 5,6 km-re. A nagyobbik, Zsuppányi halomsírnak nevezett lapos halom 610 méterre, kelet - északkeletre található a Bégaszuszányi vasúti megállótól, 30 méterre északra a Glavica pataktól, annak jobb partján.
- Bégaszuszányi halomsírok 6,7 km-re. Tiku (Ticu) halma, egy Hallstatt-kori szentély, 540 méterre van a templomtól és 20 méterre délre a vasútvonaltól.
- Szurdok-tó Ferde 10,9 km-re.
- Galadna 15,5 km-re.
- Levendulamezők Marzsina 17,2 km-re.
- Mocsonyi-Teleki-kastély Kápolnás 19,4 km-re.
- Őslénytani lelőhely Radmanóc 20 km-re. Őslénytani, pontusi kövületek lelőhelye - Radmanóc, románul Radmanesti.
- Sirály-tó Lugos 20,5 km-re.
- Flórián-szikla Tamásd 21,2 km-re. A Flórián-szikla egy érdekes, csúcsos formájú sziklaképződmény, az Üveggyári telep (Tamásdi üveggyár, Colonia Fabricii) szélén.
- Vashíd Lugos 21,3 km-re.
- Őslénytani lelőhely Szabálcs 22,1 km-re.
- Vadászkastély Soborsin 22,5 km-re. Soborsin nyugati végén egy vadászkastély áll, parkkal körülvéve - a 18-dik század végén épült és a 19-dik század első felében klasszicista stílusban újították fel.
- Kaprióra 22,8 km-re. Kaprióra falu határában két barlang található, a Sinesie- és a Dutu-barlang.
- Transzlunkány kanyargós hegyi út Bégalankás 23,1 km-re. A Transzlunkány (Transluncani, Oboare), egy 4,5 km hosszú, látványos, sziklába és hegyoldalba ásott, aszfaltozott (mezőgazdasági) út Bégalankástól délre.
- Rablóvár Zsidóvár 23,5 km-re.
- Királyi kastély Soborsin 23,7 km-re. Soborsin látnivalója a gyönyörű díszparkkal körülvett, 17-dik században épült klasszicista épület, a királyi kastély.
- Dákfej-szikla Bégalankás 23,7 km-re.
- Malom Forrásfalva 24,8 km-re. Forrásfalva közelében, a nadrági vasipari társaságnak vasércbányái voltak.
- Kék-barlang Kőfalu 26,8 km-re.
- Kohó-kövek Kőfalu 26,9 km-re. A hely neve a régi osztrák térképen Eisen-Stollen, ami a német Bergwerkstollen-ből fordítva, magyarul vasbánya-bejáratot jelent.
- Minibusz-szálló Ruszka-havas 27,1 km-re.
- Szfinx Felsőgörbed 28 km-re.
- Pozsgai erdő 28,1 km-re. A Pozsgai erdő természetvédelmi terület 20 hektáron.
- Hinta Felsőgörbed 28,2 km-re.
- Őslénytani lelőhely Marosmonyoró 31,1 km-re.
- Laszói sánc 33,1 km-re.
- Kilátópont Bosnyák-patak völgye Sistaróc 33,4 km-re. A hely a sistaróci templomtól 2,5 km-re van, a DJ572 jelzésű, Sistaróc és Kövesd közötti megyei úttól 1,4 km-re.
- Nagytopolyi gyűjtőtó 34,3 km-re.
- Sustra tava 37,9 km-re.
- Lippafüred 38 km-re.
- Solymosvári tavak 40 km-re.
- Solymosvár 40,3 km-re. Solymosvár Máriaradna közelében található, a tatárjárás után építették, de a 17-dik század vége óta romokban áll. Vár a Maros fölött - A nagy kánikula ellenére is kikapaszkodtunk a várhoz, a kökénybokrok között.
- Buziásfürdő 41,3 km-re. A fürdőhely jellegzetessége a város központjában levő hatalmas parkban található fából faragott sétapavilonok.
- Bazilika Máriaradna 41,8 km-re. Máriaradna, híres búcsújáróhely, látnivalója a 18-dik század második felében épült kéttornyú, barokk temploma. Már az új helyen - Megtaláltam a kis, filmes dobozkát, már az új helyen. (különleges hely geodobozzal)
- Tibiscum római municípium 42,2 km-re. Délmagyarország legtekintélyesebb római municípiuma, Tibiscum, Krassó-Szörény vármegyében feküldt, a mai Zsuppa helyén. Római - Igazából sokkal impozásabb építményekre számítottam. (különleges hely geodobozzal)
- Ortodox templom Guraszáda 42,2 km-re. Az Ákos nemzetségbeli Illyei család 1292-ben kapott engedélyt rá, hogy területére románokat telepítsen. (turisztikai hely geoládával)
- Szerelem-alagút Obrézsa 42,8 km-re. A Szerelem-alagút egy elhagyott sínpár fölé nőtt fakoronák által kialakított zöld folyosó, Obrézsa és Novákfalva között, Karánsebes közelében, Krassó-Szörény megyében. Sínek - Csodálkozom, hogy egyáltalán még létezik a sínpár. (látnivaló és geodoboz)
- Kalodva vára 44 km-re. A Solymosi-hegység dél-nyugati részében, a Kalodvai-patak mellett, az egykori Arad vármegyében fekszik Kalodva község, melynek határában az Árpád-korban jelentős erődítmény állt.
- Bakóvár tava 44 km-re.
- Saroltavár 45,3 km-re. Az egyetlen szabályos kör alaprajzú település a Bánátban.
- Temesjenő tava 46,2 km-re.
- Fekete nyár Ópálos 46,4 km-re. A fekete nyár a Maros folyó és a vasútvonal között található, Ópálostól délkeletre.
- Bethlen Gábor-múzeum és várkastély Marosillye 46,4 km-re. Jelenleg, a régi helyére épült Bornemissza-kastélyban kórház üzemel, udvarára autóval is be lehet hajtani.
- Vörös Bástya Marosillye 46,4 km-re. A reneszánsz épületet megvásárolta a Ferences Szerzetesrend, hogy azt felújítva, egy Bethlen fejedelemre emlékező Múzeumot, és országúti vendégfogadót alakítsanak ki az évszázados falak között.
- Református templom Marosillye 46,7 km-re.
- Ópálos Temeshidegkúti halásztó 47,4 km-re. A tavat Temeshidegkúti halásztónak hívják, románul Iazul Zabrani, de a vízfelület Ópálos település területén található.
- Ópálos 47,6 km-re. Ópálos a hegyaljai borvidék, illetve Arad környékének egyik népszerű kirándulóhelye.
- Ferenc József szobrának talapzata Karánsebes 48,4 km-re. 1943-ban eltávolították, azóta a talapzaton Dragalina tábornok szobra áll. Ferenc Jóska - Az igazat megvallva, szerintem az öreg császár jobban nézett ki azon a talpazaton.
- Ménes 48,6 km-re. Walking down the main street, when the evening sun covers the yellow houses with gold varnish, when the last birds sing their song and dogs bark friendly from behind the closed gates, when a late cowherd passes through the streets with his herd. A geodoboz könnyen megtalálható - A földön hever, kevés földdel betakarva.
- Őslénytani lelőhely Apádia 49,8 km-re.
- Máslak vára 50 km-re. A községtől délkeletre, körülbelül 1 km-re találjuk Máslak várának maradványait.
- Nickyfalva tava 50,5 km-re.
- Tornya Kovászi 51,2 km-re. A falu központjától délkeleti irányban, légvonalban 3 kilométerre emelkedik a Tornya nevű, 464 m magas hegy, melynek csúcsán középkori vár maradványai találhatók.
- Feltót vára 51,3 km-re. A Solymosi-hegység északi lábánál, a Csigér-patak mellett fekszik Feltót község.
- Szervesd tava 51,6 km-re. V@lybra_1 - Miután leparkoltunk megkerültük a tavat.
- Nyugati tengerpart Gyorok 51,8 km-re. Gyorok falutól nyugatra található, egykori homokbánya területén alakították ki, idegenforgalmi célokból.
- Vidéki levendula Temesfüves 52 km-re. Nem kérnek belépési díjat, a látogatás feltétele egy csokor virág vagy egy üveg illóolaj megvásárlása.
- Szervesdi nárciszrét 52,1 km-re.
- Csörsz-árok Szabadhely 52,9 km-re. Csörsz árka néven egy körülbelül 1260 km hosszú ókori védőműrendszer maradványait ismerik Magyarországon, mely mintegy körbekeríti az Alföldet.
- Borvizes kút és fortyogó 53,5 km-re.
- Kovászi 53,7 km-re. Kovászi talán legértékesebb látnivalója a középkori templom romja, a viszonylag jó állapotban megmaradt templomtoronnyal.
- Sebestorony 53,8 km-re. A Szörényi-havasokhoz tartozó Szárkő-Godján-hegység északnyugati részében, Karánsebestől keletre fekszik Sebestorony község. V@lybra_2 - A szervesdi tó után megkererstük a Sebestoronynál elrejtett dobozt is.
- Egregy vára Csóka-hegy Almásegres 54,8 km-re. Almásegres településtől északnyugatra, a falu felett emelkedő Csóka-hegyen, románul Cioaca, egy sáncokkal körített vár, Egregy várának nyomai találhatók.
- Jósika-kastély Branyicska 55,1 km-re. Az épületet és a körülötte fekvő parkot szociális otthonként használják.
- Ötvösd tava 55,2 km-re.
- Branyicska tava 55,4 km-re.
- Kovakő oldala Alváca 56,1 km-re. Baszarabásza község Alváca falujának határában, a Kovakő oldala, románul Coasta Cremenii, faopál lelőhely.
- Temesberény tava 56,3 km-re.
- Krátertó Temesszécsény 56,5 km-re.
- Fortyogó Temesszécsény 56,6 km-re.
- Fortyogó sárvulkánok 56,6 km-re.
- Maroscsicsér tava 57,2 km-re.
- Világosvár 57,3 km-re. 1849. Omladozik de még áll - Egy olyan hely ahová egyszer mindenki el kellene mennie.
- Hidasligeti tó 57,3 km-re.
- Halásztó Iklód 57,6 km-re.
- Középkori templomrom Világos 57,7 km-re. A templomromot bekerítették, omladozó részeket eltávolították, látogatható.
- Bohus-kastély 58,2 km-re. A Bohus-kastélyt klasszicista stílusban építették, tipikus mezőségi kúria kinézetele van. Köszönöm - Köszönöm az újratelepítést.
- Constantin Gruescu ásványgyűjtemény Vaskő 59,3 km-re. Itt, Koszti bácsi (nea Costica) több mint 2000 bányavirágot gyűjtött össze, Vaskő, Dognácska, Oravicabánya, Stájerlakanina, Újmoldova környékéről, de határon túlról is.
- Kemenceszék tava 59,4 km-re. A közelben szénbányák és több cseppkőbarlang van.
- Határvédő sáncok Zajkány 59,6 km-re. A délről a Szárkő-hegység, északról a Ruszka-havasok általhatárolt, 699 m magasságban fekvő szoros az őskortól kezdve fontos átkelőhely volt a Temesköz és a Hátszegi-medence között.
- Rózsafüzér rózsakert Mondorlak 59,7 km-re.
- Kék-tó 60 km-re.
- Mozdonymúzeum Resicabánya 60,2 km-re. A resicabányai rendező pályaudvar előtt létrehozott szabadtéri múzeumban tizenhat, Resicán gyártott, ma is működőképes, gőzmozdony található. Vonat - A doboz nem lett meg, viszont láttam sok mozdonyt.
- Cocomisli 60,5 km-re.
- Győröd tava 60,8 km-re.
- Kis-havas Szárkő 61,1 km-re. A Szárkő-hegység a Déli-Kárpátok nyugati részén található. V@lybra_3 - A túránk legmagasabban fekvö dobozát a Kis-havasi kereszt alatt találtuk meg.
- Danila-domb Vaskő 61,4 km-re. A Danila-domb Vaskő községtől délnyugatra található, a Danila tisztásaként ismert márványfennsík fölé emelkedik.
- Dietrich-Süköwsky kastély Pankota 61,6 km-re.
- Állatkert Temesvár 62,2 km-re.
- Vasúti híd Brád 62,4 km-re. Déva felől közelítve, mielőtt Brádra érkeznénk, áthaladunk egy impozáns vasúti viadukt alatt, amely ma már nyugdíjba vonult. Sínek nélküli vasút - A vasútvonalat megyisztították a sínektől, pedig akár turistavonatot is lehetett volna járatni rajta, mert nagyon szép a táj, és a hidakon és erdőkön végigzötyögni nyitott vasúti kocsin, egy jó kis kaland lenne.
- Ferences kolostor és templom Körösbánya 62,5 km-re. Valóban, a XIV-dik században bányásztelepítésre kerül sor Körösbányán is. Ne keresd a tornyot - A torony a jelenlegi állapotában alacsonyabb a templomnál, mert a tetejét leborította a vihar.

Történelmi-kulturális értékek - Temes megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Bégamonostor adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Bégamonostor? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Temes megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.