Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Sustra tava - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Sustra tava turisztikai látnivalói

Sustra tava..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - regisztráció után, teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

Hollókő
Holló-kő 2
Hódtanya a halastóban - Lemhény
Tóparton
Vallató-fürdő és mofetta
Bugyogó viz és mofetta
A barcarozsnyói vár
A várban
Géra-csorgó - Szováta
Fedett forrás
Őslénypark - Barcarozsnyó
A bejárat
Református templom - Egerpatak
Sarok
Ivói szfinx - Ivó
A kacsintás
Óriáspincetető - Eresztevény
Látogatók a halmon
Szent István-kápolna - Perkő
Ajtókeret

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Sustra tava fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Sustra tava!

A legközelebbi település Temespéteri, 1,5 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Sustra tava közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
- Bakóvár tava 14,6 km-re.
17,3 km-re. Buziásfürdő Temesvártól 33 km-re fekszik. A fürdőhely jellegzetessége a város központjában levő hatalmas parkban található fából faragott sétapavilonok.
20,2 km-re. Charlottenburg, 1910 és 1918 között Saroltavár (románul Charlotenburg, korábban Charlottenburg, más néven Sarlota vagy Barita, németül Charlottenburg) Temesvártól 38 km-re északkeletre, a Berekszó jobb partján fekszik. Az egyetlen szabályos kör alaprajzú település a Bánátban.
21,7 km-re. A Vidéki Levendula levenduláskertbe Angustiafolia Sevastopolis fajtájú levendulát ültettek. Nem kérnek belépési díjat, a látogatás feltétele egy csokor virág vagy egy üveg illóolaj megvásárlása.
23,1 km-re. A községtől délkeletre, körülbelül 1 km-re találjuk Máslak várának maradványait. A Bánság északkeleti részében, a Ruszka-havasokból nyugatra messze kinyúló Lippai-hegycsoport (Erdőhát) vidékén,alacsony dombvidéken terül el Máslak (Maşloc) község.
24,5 km-re. A kilátópont 25 méterrel a Bosnyák-patak medre felett található, annak bal partjától 70 m-re nyugatra. A hely a sistaróci templomtól 2,5 km-re van, a DJ572 jelzésű, Sistaróc és Kövesd közötti megyei úttól 1,4 km-re. - Nickyfalva tava 24,6 km-re.
24,8 km-re. A Temesvár ostromában, 1849-ben elesett honvédek sírja fölé emelték, 1894 november 1-én a Temesvári Honvéd-Szobor Bizottság jóvoltából. Az 1948-as Honvéd-emlékmű, vagy selyemgyártelki obeliszk, ahogy még nevezik, a Győrödi úton, a 6-os számú ház telkén áll.
25,1 km-re. A Béga csatornán vízlépcsőként is szolgáló erőmű épületét Székely László tervezte, 1907-ben kezdték építeni. Az 1910 nyarán üzembe helyezett Turbinák felszerelése két darab, háromkerekű, 560 lóerős Francis turbinából áll, 385 kilowattos, kétfázisú Ganz generátorokkal.
25,8 km-re. Az újszentesi Petőfi Sándor emlékmű közvetlenül a község központi parkjának előterében, a református templom előtt található.
26,4 km-re. A temesvári Milleniumi templom a Gyárváros központjának számító Kossuth tér közvetlen közelében, a Coronini téren található. A nagy, székesegyházhoz mérhető római katolikus templomot Ybl Lajos tervezte neoromán stílusban.
27,7 km-re. A temesvári római-katolikus székesegyház az egykori Losonczi téren található, a város történelmi központjában. A csanádi püspökség székesegyházának alapkőletétele 1736 augusztus 6-án történt. - Prochaska család síremléke Temesvár 27,7 km-re.
27,7 km-re. Nyolc boldogság üvegablak-sorozat a püspöki palota folyosóján, az udvar felőli oldalon. Augustin Pacha utca 1 szám, Temesvár.
Bolyai János emléktábla Temesvár 28 km-re. Bolyai János emléktábla - Jecza Péter, 1993. Bolyai János  utca, Temesvár.
28,4 km-re. A piarista kegyes tanítórend a magyarlakta vidékeken a 18-dik század első felében terjedt el - az ősi csanádi egyházmegyében Szentannán működtettek kollégiumot, amely a növendékek kis száma miatt 1788-ban megszűnt, majd az iskola II József rendelete alapján Temesvárra került. A tanintézetben kezdetben latin, majd német, a XIX-dik század közepétől az I világháborúig magyar, az 1920-as évektől román nyelven folyt az oktatás.
28,5 km-re. Sailer Antal-szoborcsoport a temesvári Gyermekklinikával szemben, a Mária királynő téren.
28,6 km-re. Mária-emlékmű a Józsefváros és az Erzsébetváros határán, a Mária-téren - Temesvár.
28,8 km-re. Őslénytani, pontusi kövületek lelőhelye - Radmanóc, románul Radmanesti.
30,8 km-re. Románia legnagyobb falfestménye Temesváron található, a Nicolae Titulescu úton, egy régi siló épületének oldalán. A festményt 2019-ben készítették, a Decemberi forradalom 30 éves évfordulója alkalmából.
31,8 km-re. A tavat Temeshidegkúti halásztónak hívják, románul Iazul Zabrani, de a vízfelület Ópálos település területén található.
31,9 km-re. A Bozsor községhez (románul Traian Vuia, régebb Bujor) tartozó Bégaszuszány településtől északra több halomsírból álló régészeti lelőhelyt találunk. Tiku (Ticu) halma, egy Hallstatt-kori szentély, 540 méterre van a templomtól és 20 méterre délre a vasútvonaltól.
32,1 km-re. Az emléktábla elhelyezése alkalmával született meg az ötlet, hogy a helyen ahol az áll, emeljenek fel egy nagyobb, díszesebb emlékművet Petőfi és a 48-as forradalom és szabadságharc emlékére. Látványos ünnepség keretében, először 1899 július 30-án állított emléktáblát az 1848-49 évi Honvédek Egyesülete ezen a helyen.
33,1 km-re. A Bozsor községhez (románul Traian Vuia, régebb Bujor) tartozó Zsuppány településtől északnyugatra két halomsírt találunk. A nagyobbik, Zsuppányi halomsírnak nevezett lapos halom 610 méterre, kelet - északkeletre található a Bégaszuszányi vasúti megállótól, 30 méterre északra a Glavica pataktól, annak jobb partján.

Természeti értékek - Temes megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Sustra tava adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Megvan a dobozka.
 • Igen, a két fenyő egyikébe rejtettem a dobozt, pótolni fogom, ha nincs. Örvendek, hogy tetszett a "Kóbori pláj", hatalmas sétákat lehet itt tenni.
 • Ennyire korhadt fa nem sok van, így hamar előkerült a doboz. Kíváncsian rohantunk ki a mezőre megcsodálni a tavasz e pompás virágát.
 • Feke, Orsi, Attila, Sunci, Nori, Nandorka, Papo. Gyonyoru a kilatas.
 • Elindultam megkeresni az elfelejtett földvárat (?).
 • Amiről trekkingklub mesél, akivel mostanában úgy látom útjaink párhuzamosak, lásd a Szent Anna geoládát.
 • Örülök, hogy van újabb ismerős kincskereső. Írjatok majd emailt, hogy tudjam azonosítani a volt iskolatársamat.
 • Az utóbbi időben megszoktuk, hogy hétvégén a legeldugottabb helyen is nagy a forgalom. Már Balánbányán több csoporttal talákoztunk, és csak a Szép-patak völgyében lehetett feljutni, a másik ösvényen az erdőrészt letarolta a februári vihar.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Sustra tava? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Temes megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.